Op de fiets van en naar Schiphol: Spring maar achterop

Op de fiets naar Schiphol? Dat is prima te doen! Onze luchthaven is uitstekend bereikbaar met de fiets, vanuit verschillende richtingen liggen goede fietspaden van en naar de terminals. Ook mooi meegenomen: door te fietsen, maak je je reis een stukje gezonder en duurzamer.

Fietsenstallingen bij de terminal

Als je op de fiets naar Schiphol komt, parkeer je direct voor de deur van de terminal. Op het plein voor het Sheraton Hotel vind je een tijdelijke stalling waar je je stalen ros gemakkelijk kunt achterlaten.

Fietskluizen

Op enkele locaties dicht bij de terminal staan fietskluizen. Hier stal je je fiets gratis en veilig met een zelf meegebracht slot. Haal je je fiets op? Vergeet dan niet ook je slot weer mee te nemen. Zo kan een ander ook gebruikmaken van de fietskluis.

Fietshandhavingsbeleid

We willen de ruimte in de fietsenstalling graag zo efficiënt mogelijk benutten en daarnaast de stalling en de omgeving netjes houden. Daarom is het belangrijk om toezicht te houden en te handhaven op het verkeerd stallen van fietsen. Omdat Schiphol in Haarlemmermeer ligt, is de uitvoering hiervan een taak van de gemeente.

Wil je weten welke regels er van toepassing zijn? Je vindt ze op de borden bij de stalling.