: Reizen met gezichtsherkenning

De overheid en Schiphol werken samen om jouw reis in de toekomst zo makkelijk en prettig mogelijk te laten verlopen. We verwachten dat gezichtsherkenning een belangrijk middel vormt om dit te bereiken. Daarom doen we verschillende proeven om deze manier van reizen te testen. Door deel te nemen, kun jij bijdragen aan de toekomst van contactloos reizen op Schiphol.

Nu laat je bij de verschillende controlepunten op de luchthaven nog je paspoort, je instapkaart of beide zien. Bijvoorbeeld bij het afgeven van je bagage, bij de toegang tot de veiligheidscontrole, bij het passeren van de grens en als je gaat boarden. In de toekomst kun je deze controlepunten soepeler passeren omdat je herkend wordt aan je gezicht. Je paspoort en instapkaart blijven dan in je tas.

Schiphol werkt samen met luchtvaartmaatschappijen en de overheid aan deze innovatie. Met vernieuwingen als deze willen wij jouw reis op Schiphol vergemakkelijken. Omdat het om nieuwe technieken gaat en een nieuwe manier van reizen, testen wij dit eerst uitgebreid. Deelname aan deze proeven is altijd vrijwillig en we gaan zorgvuldig om met jouw gegevens.