Proef met registratiekiosken gezichtsherkenning

Op 7 en 8 mei 2019 doen we in vertrekhal 3 een proef met de registratiekiosken voor gezichtsherkenning. Wanneer je je bagage afgeeft krijg je de vraag of je mee wilt doen. Hiermee test je een nieuw type paspoortlezer en of jij – als passagier – de verschillende controle- en registratiestappen makkelijker doorloopt. Doe je op 8 mei mee, dan houden we mogelijk ook een kort interview met je.

Waarom doen jullie deze test?

Reizen met gezichtsherkenning is een nieuwe manier van reizen en we werken met nieuwe apparatuur en IT-systemen. De techniek moet goed werken en de kiosk moet makkelijk zijn in het gebruik. Daarnaast willen we dat de informatie duidelijk is. Over het gebruik van jouw gegevens, bijvoorbeeld. Daarom testen we uitgebreid en vragen wij de deelnemende reizigers wat zij ervan vinden en wat we kunnen verbeteren.

Wat doen jullie met mijn gegevens tijdens de test?

Hoewel je jouw paspoort en instapkaart bij de proef invoert in de registratiekiosk, worden deze niet uitgelezen. Jouw persoonsgegevens worden dus niet verwerkt of opgeslagen.

Kan ik ook meedoen?

We vragen reizigers die op dat moment aanwezig zijn in vertrekhal 3 of ze deel willen nemen. Misschien krijg jij die vraag wel als jij die dag via Schiphol reist. Je moet hiervoor wel ouder zijn dan 16 en in het bezit van een paspoort met chip, en een instapkaart.

Is dit de enige proef die jullie doen?

Nee, samen met Cathay Pacific doen we ook een proef met het registeren en boarden met gezichtsherkenning.