Privium Proeft!

We willen u graag kennis laten maken met ons nieuwe concept: Privium Proeft! Tips voor de beste restaurants wereldwijd volgens insiders in München, Dallas, Hong Kong en Petra (Jordanië). Perfect voor een gezellig diner met familie of een formeel diner met zakenrelaties.

U vindt hier ook twee heerlijke recepten die u thuis zelf kunt maken en die ook worden geserveerd in de Privium ClubLounge. Beide recepten zijn erg gezond, zodat u fris en energiek aan uw volgende reis kunt beginnen.

München - restaurant Takumi

‘Zo'n beetje de beste Japanse ramen van Europa eet je hier’, aldus trotse eigenaar Yoshi. Er staan rijen tot op de stoep, maar volgens Yoshi wordt iedereen gelijk behandeld. Wat gelijk opvalt en een goed teken is bij binnenkomst: in dit restaurant spot je voornamelijk Aziaten. De tafels worden gevuld met malse misokip, Japanse gefrituurde kip, gyoza en kommen warme ramensoep. De noedels, die tot op de millimeter nauwkeurig worden gesneden, importeert Yoshi uit Japan. Aanraders? De miso ramen en de pittige, romige tantanmen.

Adres: Hess Strasse 71, Munich

Dallas - restaurant Town Hearth

Town Hearth, de nieuwste onderneming van de plaatselijke restaurateur Nick Badovinus, is verdeeld over 6.000 vierkante meter en is niettemin een van de moeilijkste hotspots om te reserveren in de stad. De locatie is het kloppend hart geworden voor Greater Dallas. Een plek voor paraderen, mensen kijken en uitbundig eten en drinken. In ware Badovinus-stijl is de uitstraling zorgvuldig samengesteld en, in dit geval beslist ‘over the top’, met 64 kroonluchters, sportartikelen, een aquarium en een vintage Ducati. Met al die pracht en praal komt het als een aangename verrassing dat de geupgrade comfortabele food-steaks, hele gegrilde vis, gourmet tater tots, mac en cheese top zijn, al zijn het ook “top-prijzen”.

Adres: 1617 Market Center Boulevard, Dallas TX 75207

Hong Kong - Steakhouse Woooloo Mooloo

Op zoek naar een bijzondere culinaire hotspot in Hong Kong? Ga dan naar de rooftopbar van het beroemde Steakhouse Wooloo Mooloo en ervaar goed eten, lekkere wijnen en het adembenemende uitzicht. Je bevindt je op de 31e verdieping en het dakterras van deze locatie wordt omringd door wolkenkrabbers die nóg hoger zijn. Bij mooi weer is een bijzondere zonsondergang te zien. Een echte aanrader!

Adres: 31/F & Rooftop The Hennessy, 256 Hennessy Rd, Wan Chai, Hong Kong

Petra (Jordanië) - The Terrace

Op korte loopafstand van het centrum van Petra, is The Terrace de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen na een drukke dag sightseeing in de stad die bekend staat als 1 van de 7 wereldwonderen. Bestel op het terras een drankje en snacks en probeer eens de "sheesha" (waterpijp). Ook kun je op deze bijzondere plek kooklessen volgen. Geen zin om zelf te koken? Er is een verfijnde menukaart en prachtig uitzicht, wat het restaurant tot een favoriete lokale ontmoetingsplaats maakt.

Adres: Tourism Street Wadi Mousa, Jordanië

Recepten

Kurkuma Smoothie

Ingrediënten voor 5 smoothies

Ingrediënt Hoeveelheid
verse ananas 0.5
kokoswater 0.5 liter
banaan 150g
honing 15g
kurkumapoeder 1 tl

Zo maakt u het:
Verwijder de schil en de kern van de ananas en snijd in stukken. Schenk het kokoswater in een blender en voeg de ananas, banaan, honing en kurkuma toe. Mix tot een gladde smoothie en serveer koud.

Bereidingstijd: 5 minuten

Rainbow Salad

Ingrediënten voor 5 personen

Ingrediënt Hoeveelheid
rode wijnazijn 1.5 el.
rode kool 100g
radijsjes 10
bospeen 400g
olijfolie 3 el.
boerenkool 125g
cherry tomaten 150g
volle yoghurt 90ml
sinaasappelsap 50ml
honing 200ml
tabasco 15g
baby mais 150g
frisée slamix 150g
zachte geitenkaas 150g

Zo maakt u het:
1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de rode wijnazijn met de rode kool en zet apart. Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd in partjes. Was de bospeen, verwijder het groene loof maar laat 2 cm zitten.
2. Verdeel de bospeen over een met bakpapier beklede bakplaat, rooster in ca 15 min. gaar en laat afkoelen. Zet een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg 1 el olie toe. Bak de boerenkool en cherry tomaten ca 30 sec. in de hete pan en haal van het vuur.
3. Pureer de yoghurt, sinaasappelsap, honing, tabasco en overgebleven olie tot een gladde dressing. Snijd de mini mais doormidden.
4. Verdeel de slamix, boerenkool, rode kool en tomaten over de borden. Leg de mais, radijs en bospeen er bovenop. Brokkel de geitenkaas grof over de salade en serveer de dressing apart.

Bereidingstijd: 30 minuten