Paspoortproblemen

Als je wilt vliegen via Schiphol, heb je een geldig reisdocument nodig. Is je paspoort verlopen of gestolen? Kom dan zo snel mogelijk in actie. Zo kun je er vaak zelf voor zorgen dat je toch nog op reis kunt.

Snel een nieuw paspoort via je gemeente

Wanneer je paspoort is gestolen of je erachter komt dat hij (bijna) is verlopen, kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de gemeente van je woonplaats. Hier kun je namelijk gemakkelijk een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Ga je al bijna op reis? Vraag er dan naar de mogelijkheden voor een spoedprocedure.

Noodprocedure starten

Ook voor een noodpaspoort moet je eerst contact opnemen met je eigen gemeente. Je hebt namelijk een aantal bewijsstukken nodig. Vervolgens ga met alle verzamelde gegevens naar Bureau Nooddocumenten van de Marechaussee, gevestigd tussen Vertrekhal 1 en 2.

Paspoort gestolen

Als je paspoort is gestolen op Schiphol of je het daar bent kwijtgeraakt, kan dit leiden tot veiligheidsrisico's voor jou en anderen. Doe daarom zo snel mogelijk aangifte bij de politiepost van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza.

Opmerkingen over de dienstverlening

Heb je een klacht of opmerking over de dienstverlening van de Koninklijke Marechaussee? Meld dit dan via defensie.nl. Wees daarbij zo concreet mogelijk: geef bijvoorbeeld aan waar je was, op welk tijdstip en hoe de medewerker heette of eruitzag.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Veelgestelde vragen Contact