COVID-19: Parkeren en het coronavirus

Parkeren

Kom je met de auto naar de luchthaven, dan kan je parkeren op P1 en P3 of gebruikmaken van onze Valet Parking service. Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om je reis zo veilig en comfortabel mogelijk te laten starten.

Alle faciliteiten, zoals de trappenhuizen, de liften en de betaalautomaten houden we extra schoon en fris. Help je ons mee, door zo min mogelijk aan te raken en overal 1,5 meter afstand te houden? Op diverse plekken staat desinfectiemiddel voor je handen.

Het in- en uitrijden bij de parkeerplaatsen gaat gewoon zoals je bij ons gewend bent:

Heb je vragen, onze collega’s ter plekke, dan wel via de intercom, staan je graag te woord.

P1 en Privium 1

Als je iemand wegbrengt of ophaalt, vinden we het fijn als je bij je auto al afscheid neemt of je passagier(s) verwelkomt. De vertrek- en aankomsthallen zijn alleen voor reizigers, tenzij het echt niet anders kan omdat iemand je assistentie nodig heeft. In dat geval adviseren we je een mondkapje te dragen.

P3 terrein, garage en Privium 3

Nadat je geparkeerd hebt, ga je met de shuttlebus naar de vertrekhal. En als je terugkomt, ga je vanaf de aankomsthal met de shuttle terug naar P3. Fijn als je eraan denkt om in de bus een mondkapje te dragen, achterin in te stappen en alleen op de aangegeven plekken te gaan zitten. Het kan zijn dat je iets langer op de bus moet wachten dan gebruikelijk, omdat er door de maatregelen iets minder plek is dan normaal.

P6 Valet Parking en Terminal Valet Parking

Nadat je geparkeerd hebt, geef je je autosleutel af bij de servicebalie.

  • De chauffeur die jouw auto verplaatst, draagt een mondkapje en handschoenen.
  • We maken met de grootste zorg de contactpunten schoon.
  • Er liggen desinfecterende doekjes klaar, waarmee je zelf de contactpunten van je auto nog extra schoon kunt maken.

Bij Terminal Valet Parking reserveer en betaal je zoveel mogelijk vooraf. Voor (bij)betaling van een last-minute reservering, langere parkeerduur of extra service, kun je betalen bij de servicebalie met pin of creditcard, (cash betalingen zijn niet meer mogelijk).

Meest gestelde vragen - Parkeren en het coronavirus

Hoe houdt Schiphol rekening met de coronamaatregelen op de parkeerplaatsen?

Als je via Schiphol gaat reizen en bij ons parkeert, lees je hier wat je op hoofdlijnen kunt verwachten op de parkeerplaatsen en welke maatregelen we hebben genomen om veilig en verantwoord te kunnen reizen.

Waarom moet ik tijdens het reserveren voor P3 het aantal personen waarmee ik in de auto naar Schiphol kom aangeven?

Omdat we minder personen kunnen vervoeren in onze bussen dan we gewend zijn, is het voor ons belangrijk om een inschatting te maken van het aantal personen dat ieder uur van P3 naar de vertrekhal reist en andersom. Op deze manier kunnen we daarmee rekening houden bij het inplanen van onze bussen om jouw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Moet ik eerder naar P3 komen nu er minder personen in een bus kunnen worden vervoerd vanaf P3 naar de vertrekhal?

Wij adviseren om rekening te houden met langere wachttijden bij de bussen op P3. We doen er alles aan om je zo snel mogelijk naar de terminal te vervoeren, maar zorg dat je ruim op tijd bent en zo veel mogelijk binnen het door jou opgegeven tijdslot.

Kan ik mijn parkeerreservering wijzigen of annuleren?

Je kan de datum van je reservering, het kenteken van je auto of je persoonlijke gegevens kosteloos wijzigen. Wil je annuleren en je geld terugvragen? Voeg dan bij je reservering een annuleringsoptie toe voor 5 euro. Je kan dan je parkeerreservering annuleren en krijgt het bedrag teruggestort. Wijzig of annuleer je parkeerreservering hier.

Waar kan ik terecht met andere vragen over mijn reservering of de coronamaatregelen op de parkeerplaatsen?

Als je nog vragen hebt over jouw parkeerreservering, neem gerust contact met ons op. Kies een gewenste contactmethode op deze pagina.

Informatie over corona

  • De meestgestelde vragen

    Hoe laat moet ik op Schiphol zijn? Moet ik een mondkapje op? Heb ik een negatief Covid-testresultaat nodig?

  • Welkom terug op Schiphol

    Voordat je naar Schiphol komt willen we je graag op de hoogte stellen van wat je kunt verwachten.