Omrijden door testen van tunnel

Als je tussen 8 en 24 april in de avond of nacht naar Schiphol komt, kun je te maken krijgen met omleidingen en extra reistijd. Dat komt doordat we in die periode de nieuwe veiligheidsfuncties van de Buitenvelderttunnel testen. De tunnel is niet alle nachten dicht. De actuele situatie vind je op deze website. Is de tunnel dicht? Plan dan 25 tot 35 minuten extra reistijd in, afhankelijk van je route.

Om deze nachten gaat het

De volgende nachten is de tunnel gesloten:

Week 15 Week 16 Week 17
8 op 9 april 15 op 16 april 23 op 24 april
9 op 10 april 16 op 17 april 24 op 25 april
10 op 11 april 17 op 18 april  
11 op 12 april 18 op 19 april  
12 op 13 april 19 op 20 april  

Extra reistijd met bus en auto

We doen de veiligheidstesten tussen 22.00 en 04.00 uur ‘s nachts. Op deze tijdstippen gaat de Buitenvelderttunnel dicht en moeten auto’s, bussen en taxi’s omrijden via de A4 en de A9. Daar krijg je bijvoorbeeld mee te maken als je naar P3 Lang Parkeren wilt. Of naar P4 Basic Parking.

Is de tunnel dicht op jouw reisdag? Houd dan rekening met het volgende:

  • De parkeerterreinen P3/P4 zijn dan niet bereikbaar via de afslag Schiphol/A4, maar wel via de A9/afslag 6 Aalsmeer. Afhankelijk van je route kost dit tot circa 15 minuten extra reistijd.
  • De gratis snelbus tussen P3/P4 en de terminal moet omrijden. Dit kost circa 20 minuten extra reistijd.

Kom je met het Openbaar Vervoer? De treinen ondervinden geen hinder, maar de bussen moeten omrijden over de snelweg, met extra reistijd tot gevolg. Er rijden bovendien minder bussen en er vervallen haltes en ritten. Connexxion zet pendelbussen in tussen Schiphol Noord en Schiphol Plaza. Die stoppen bij P40, P5/Elzenhof, Knooppunt Schiphol Noord en Schiphol Plaza. Alle informatie over je busreis vind je op www.connexxion.nl/bustunnel. Kijk op de website van GVB voor de omleiding van bus 69.

Gevolg voor Schipholmedewerkers

Medewerkers die parkeren op P5, P40 en P44 kunnen deze bereiken via de A9/afslag 6 Aalsmeer. Houd daarnaast rekening met 20 minuten extra reistijd voor de Connexxion bus. Je kunt met je Schipholpas ook parkeren op P30. Dit geldt alleen als je aankomt na 21.30 uur en anders te laat op je werk dreigt te komen. Meld je hiervoor aan bij de intercom van het parkeerterrein.

Tijdelijk andere routes

Dit zijn de omleidingen die je kunt verwachten tussen 8 en 24 april: Kaartje tunneltest
Download de plattegrond met de omleidingen (1,1 MB .pdf)

Reden van de omleidingen

De afgelopen twee jaar hebben we de Buitenvelderttunnel gerenoveerd en voorzien van nieuwe veiligheidssystemen. We zijn nu bijna klaar met het werk. Van 8 tot 24 april testen we de nieuwe veiligheidssystemen en moeten we de tunnel ‘s nachts even afsluiten. De Buitenvelderttunnel ligt op de Loevestijnse Randweg tussen Schiphol Plaza en Schiphol Noord.

Bereid je reis goed voor

De Connexxion-bussen rijden andere routes en slaan haltes over, maar het bedrijf zet wel pendelbussen in. De trein ondervindt geen hinder. Als je te maken krijgt met een omleiding, vind je langs de weg en bij de verschillende parkeerterreinen meer informatie. Van te voren check je actuele informatie over jouw reisdag eenvoudig op ons Twitter-kanaal, via Mijn Reisdag en connexxion.nl/bustunnel.

Routes met de auto

Route vanuit Den Haag/Rotterdam

Neem bij knooppunt Badhoevedorp de afslag A9 richting Amstelveen/ Utrecht. Neem op de A9 afslag 6 richting Aalsmeer. Daarna sla je bij de stoplichten rechtsaf en volg je de borden Schiphol lang parkeren.

Route vanuit Amsterdam

Neem op de A4 afslag 2 richting Amstelveen (A9). Op de A9 neem je afslag 6 richting Aalsmeer. Daarna sla je bij de stoplichten rechtsaf en volg je de borden Schiphol lang parkeren.

Route vanuit Haarlem/Alkmaar

Blijf vanuit Haarlem op de A9 en neem de afslag 6 richting Aalsmeer. Daarna sla je bij de stoplichten rechtsaf en volg je de borden Schiphol lang parkeren.

Parkeerkorting voor je volgende reis

We vinden het vervelend dat je meer tijd kwijt bent als je in deze periode parkeert op P3 Lang Parkeren of P4 Basic Parking en bieden je daarom graag een parkeerkorting aan voor je volgende reis. Met je reserveringsnummer of je parkeerticket kun je een kortingscode verkrijgen via het Customer Contact Centre.