Nieuwe routes door bouwwerkzaamheden per 1 november 2017: Nieuwe routes

Vanaf 1 november zijn de Binnenweg, Buitenweg en de bijbehorende hellingbanen afgesloten. Dit heeft vooral gevolgen voor lokaal en expeditie verkeer. Verkeer richting Skyport en het Jan Dellaertplein rijdt voortaan via de Havenmeesterweg. Verkeer dat van lokale wegen komt en naar de Vertrekpassage wil, kan via de Retourbaan rijden. De nieuwe routes zijn met borden aangegeven.

Verkeer richting Skyport en Jan Dellaertplein

Omleiding wegwerkzaamheden Skyport en Jan Dellaertplein 1 november

Vanuit Amsterdam (A4): Neem op de Ceintuurbaan Zuid de afrit richting Cargo en ga onderaan de afrit rechts en vervolgens links de Havenmeesterweg op.

Vanuit Den Haag (A4): Neem de afrit richting Cargo en sla bij de stoplichten rechtsaf de Westelijke Randweg op. Ga aan het eind linksaf naar de Handelskade en rijd rechtdoor de Havenmeesterweg op.

Vanuit Schiphol Zuid: Volg de Handelskade en rijd rechtdoor de Havenmeesterweg op.

Vanuit Schiphol Noord: Volg de Westelijke Randweg. Ga aan het eind linksaf naar de Handelskade en rijd rechtdoor de Havenmeesterweg op.

Bekijk de nieuwe route voor verkeer richting Skyport en Jan Dellaertplein (pdf)

Verkeer richting Vertrekpassage

Wegwerkzaamheden vertrek

Vanuit Amsterdam en Den Haag (A4) verandert er niets.

Vanuit Schiphol Zuid: Ga vanaf de Handelskade de Westelijke Randweg op. Volg deze weg tot de kruising met de Schiphol Boulevard. Sla hier rechtsaf richting A4 Den Haag. Volg hierna de borden richting Vertrek. Zo kom je via de Retourbaan op de Ceintuurbaan Zuid.

Vanuit Schiphol Noord: Volg de Westelijke Randweg tot de kruising met de Schiphol Boulevard. Sla hier linksaf richting A4 Den Haag. Volg hierna de borden richting Vertrek. Zo kom je via de Retourbaan op de Ceintuurbaan Zuid.

Bekijk de nieuwe route voor verkeer richting de Vertrekpassage (pdf)

Waarom zijn er nieuwe routes?

De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe pier en terminal zijn in volle gang. En dat betekent dat we, naast het slopen van parkeergarage P2, nog meer ruimte moeten creëren. Daarvoor gaan de wegen in het gebied tussen P1 en P2 - de Binnenweg, Buitenweg en de bijbehorende hellingbanen - verdwijnen. Deze wegen lopen onder de Ceintuurbaan Zuid door langs P2. Deze wegen verdwijnen om plaats te maken voor het leggen van kabels, leidingen en nieuwe wegen. In de toekomst komt hier de voorrijweg voor de nieuwe terminal.