Fietsen in Nederland: Ga toch fietsen

Wie het echte Nederland gevoel wil ervaren, stapt op de fiets. Nederland heeft bijna 35.000 kilometer fietspad. En met z’n allen leggen we hier zo’n 35 miljard fietskilometers per jaar af. En dat in zo’n klein landje.

Fiets in de polder

Lekker fietsweertje

Het Nederlandse weer is vaak prima voor een lekker fietstochtje. Misschien niet als het regent, maar dat is minder vaak dan je misschien denkt. Volgens de deskundigen regent het maar zo’n 7 van de 100 dagen. Dus dat valt reuze mee.

Knoop je eigen route aan elkaar

Heel Nederland is bezaaid met zogenaamde fietsknooppunten. Een slim systeem waarmee je zelf je route uitstippelt en nooit verdwaalt. Je fietst eenvoudig van nummer naar nummer. Met deze website kun je je eigen route aan elkaar knopen.

Rustig trappen

Op je fietstocht kom je allerlei soorten fietsen tegen. Van rustige stadsfietsen en zoevende, elektrische fietsen tot sportieve racefietsen en zelfs razendsnelle ligfietsen. Maar laat je niet opjagen en hou gewoon je eigen tempo aan. Je hebt immers vakantie.

Je fiets staat klaar op het station

Overal in Nederland kun je fietsen huren. Zelfs op de Nederlandse treinstations. Je kunt je fiets zelfs meenemen in de trein. Ontdek snel alles wat je moet weten over het huren van een fiets op de stations.