Elephant Parade op Schiphol: Een parade van olifanten

Deze maand verrassen we bezoekers aan Schiphol Plaza met een parade van maar liefst 34 levensgrote olifanten. De kleurrijke kunstwerken zijn beschilderd door nationale en internationale artiesten en hebben ieder een eigen verhaal. Doel van de Olifanten Parade is aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Miniaturen zijn verkrijgbaar in de pop-up stores op het Jan Dellaertplein en op Schiphol Plaza. Een memorabele nieuwe paraderende olifant is "Elephantastic Flight" van Esther Springer. Dit speciale Schiphol-ontwerp is beschilderd met vleugels, de verkeerstoren van Schiphol en typisch Nederlandse landschappen.

Mosha

Het verhaal van de Olifanten Parade begint in 2006 als oprichters Marc en Mike Spits tijdens een reis door Thailand een ontmoeting hebben met Mosha. De zwaargewonde babyolifant van zeven maanden verblijft in ‘s werelds eerste olifantenziekenhuis omdat zij door een landmijn haar onderbeen is kwijtgeraakt. Marc en Mike zijn zo geraakt door het verhaal, dat zij een project starten om geld in te zamelen voor een prothese voor Mosha. Uit dit initiatief ontstaat de Olifanten Parade. Sindsdien reist de tentoonstelling de wereldrond met Mosha als belangrijk onderdeel van de parade. De opbrengst gaat naar projecten ter bescherming van de Aziatische olifant.

De expositie vindt plaats van 1 tot en met 30 september. Ontdek alle olifanten en bezoek de pop-up stores om jouw speciale olifant te vinden.