Airline lounges : Loungen bij je luchtvaartmaatschappij

Naast de shopping lounges 1-4 en de Privium Lounges hebben diverse luchtvaartmaatschappijen hun eigen lounges op Schiphol. Ontdek het gemak van de KLM Crown-lounges, de Aspire lounges en de Star Alliance lounge.

KLM crown lounge

KLM Crown-lounges

Vlieg je met KLM via Schiphol? En ben je Business Class passagier, Flying Blue Platinum- of Gold-deelnemer of SkyTeam Elite Plus-deelnemer? Dan kan je gebruik maken van de KLM Crown-lounges op Schiphol. Je kan hier rustig werken of heerlijk ontspannen wachten op je vlucht. Ondertussen geniet je van gezonde hapjes en drankjes en entertainment. In de KLM Crown-lounges zijn gratis wifi, oplaadpunten voor laptops, een fax, telefoon en kopieerapparaat aanwezig. Ook vind je hier een selectie van internationale kranten.

Waar vind ik de KLM Crown-lounges?

Er zijn twee KLM Crown-lounges op Schiphol. Lounge 25 ligt in het Schengen-gebied, op de tweede verdieping van Lounge 1 tegenover de D-pier. Deze lounge is geopend van 06.00 tot 22.00.

De ingang voor Lounge 52 voor intercontinentale passagiers vind je ook op de tweede verdieping op de Holland Boulevard'. De lounge zit zelf op de derde verdieping. Deze lounge is geopend van 06.00 tot 22.00.

Aspire lounges

Aspire lounges

Wil je in alle rust werken of even ontspannen voordat je gaat vliegen, dan kan je (tegen betaling) ook een plek in de Aspire lounges reserveren. Hierbij maakt het niet uit met welke luchtvaartmaatschappij, met welk frequent flyer programma of in welke klasse je vliegt. In de Aspire lounges zijn werkplekken, gratis wifi, kranten en magazines aanwezig. Ook kan je er diverse snacks en drankjes krijgen. Bovendien heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht over de start- en landingsbanen van Schiphol.

Waar vind ik de Aspire lounges?

De Aspire lounge 41 voor als je intercontinentaal vliegt bevindt zich op de bovenste verdieping van Lounge 2 bij de E-pier. Deze lounge is geopend van 06.00 tot 21.00 (toegang tot 20.30). In verband met een verbouwing is de Aspire Lounge 41 tijdelijk alleen beschikbaar voor business class passagiers. Overige passagiers kunnen terecht in het tijdelijke Aspire Café Lounge 41.

De Aspire lounge 26 voor het Schengen-gebied vind je op de tweede verdieping van Lounge 1 na de security controle. De openingstijden voor deze lounge zijn dagelijks van 06.00 tot 21.00 (toegang tot 20.30).

Star Alliance Lounge

De Star Alliance lounge is beschikbaar voor alle Star Alliance Gold members. Je vindt lounge 27 na security, op de tweede verdieping van Lounge 1, bij de D-pier. De lounge biedt gratis wifi, drinken en snacks en is dagelijks geopend van 05.30 tot 21.00 uur.