Airline lounges : Loungen bij je luchtvaartmaatschappij

Naast de shopping lounges 1-4 en de Privium ClubLounge en Airside Lounge hebben diverse luchtvaartmaatschappijen hun eigen lounges op Schiphol. Ontdek het gemak van de KLM Crown-lounges, de Aspire lounges en de British Airways lounge.

KLM crown lounge

KLM Crown-lounges

Vlieg je met KLM via Schiphol? En ben je Business Class passagier, Flying Blue Platinum- of Gold-deelnemer of SkyTeam Elite Plus-deelnemer? Dan kan je gebruik maken van de KLM Crown-lounges op Schiphol. Je kan hier rustig werken of heerlijk ontspannen wachten op je vlucht. Ondertussen geniet je van gezonde hapjes en drankjes en entertainment. In de KLM Crown-lounges zijn gratis wifi, oplaadpunten voor laptops, een fax, telefoon en kopieerapparaat aanwezig. Ook vind je hier een selectie van internationale kranten.

Waar vind ik de KLM Crown-lounges?

Er zijn twee KLM Crown-lounges op Schiphol. Beide lounges zijn geopend vanaf 04.45 uur tot het vertrek van de laatste KLM-vlucht. Lounge 25 ligt in het Schengen-gebied, op de tweede verdieping van Lounge 1 tegenover de D-pier.

Lounge 52 voor intercontinentale passagiers vind je ook op de tweede verdieping tegenover de F-pier.

Aspire lounges

Aspire lounges

Wil je in alle rust werken of even ontspannen voordat je gaat vliegen, dan kan je (tegen betaling) ook een plek in de Aspire lounges reserveren. Hierbij maakt het niet uit met welke luchtvaartmaatschappij, met welk frequent flyer programma of in welke klasse je vliegt. In de Aspire lounges zijn werkplekken, gratis wifi, kranten en magazines aanwezig. Ook kan je er diverse snacks en drankjes krijgen. Bovendien heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht over de start- en landingsbanen van Schiphol.

Waar vind ik de Aspire lounges?

De Aspire lounge 41 voor als je internationaal vliegt bevindt zich op de bovenste verdieping van Lounge 2 bij de E-pier. Deze lounge is geopend van tijdens zomertijd van 06:00 tot 23:30 uur en tijdens wintertijd van 06:00 tot 22:30.

De Aspire lounge 26 voor het Schengen-gebied vind je op de tweede verdieping van Lounge 1 na de security controle. De openingstijden voor deze lounge zijn dagelijks van 05:30 tot 21:30.

British airways lounge

British Airways lounge

De British Airways lounge is special voor BA Club Europe leden die naar Londen gaan, voor Cathay Pacific premium passagiers die naar Hong Kong vliegen en voor BA en One World elites. Je vindt de lounge 40 met gratis wifi, drinken en snacks op de tweede verdieping boven Vertrekhal 2 en 3. De lounge is dagelijks geopend op maandag tot en met vrijdag van 05:30 tot 21:30 uur en in het weekend van 06:00 tot 20:30.

Star Alliance Lounge

De Star Alliance lounge is beschikbaar voor alle Star Alliance Gold members. Je vindt lounge 27 na security, op de tweede verdieping van Lounge 1, bij de D-pier. De lounge biedt gratis wifi, drinken en snacks en is dagelijks geopend van 05.30 tot 21.00 uur.