Assistentie op Schiphol: Aangepaste dienstverlening

Reis jij via Schiphol en heb je hierbij assistentie nodig? Dan wijzen we je graag op een aantal aanpassingen in onze dienstverlening in verband met de coronamaatregelen.

Let op, we houden rekening met de huidige (inter)nationale versoepelingen en de nog geldende coronamaatregelen. Het kan in sommige gevallen zo zijn dat onderstaande regels daarom niet altijd meer opgaan. Onze medewerkers helpen je altijd volgens het op dat moment geldende coronabeleid.

  • De veiligheid en het welzijn van onze passagiers én onze medewerkers staan op Schiphol altijd voorop. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen rondom Covid-19 in acht en maken we de hulpmiddelen die we gebruiken om jou te ondersteunen extra schoon. Als we je assisteren tijdens jouw reis, houden onze medewerkers daar waar mogelijk extra afstand. Desondanks blijven we je uiteraard graag bijstaan.

  • Kom je na het inchecken naar de Assistentiebalie? Dan vragen we de wegbrengers na het inschrijven de ruimte alvast te verlaten. Om elkaar de ruimte te geven in onze wachtruimte mag er maximaal één wegbrenger aanwezig blijven.

  • Als het instappen voor vertrek al is begonnen, wachten wij totdat de aviobrug leeg is. Zo zorgen we dat we zoveel mogelijk afstand tot de overige passagiers bewaren.

  • In onze voertuigen op het platform mag, in het kader van de coronamaatregelen, maar een beperkt aantal passagiers tegelijkertijd vervoerd worden. Het is daarom mogelijk dat we meerdere keren op en neer moeten rijden van of naar het vliegtuig. We vragen hiervoor je begrip.

  • Uiteraard dragen ook onze medewerkers een mondkapje en handschoenen. Bij tiltaken dragen wij daarnaast ook een beschermend pak. We doen dit in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. Na iedere taak maken onze medewerkers de contactpunten van het gebruikte materiaal schoon.

  • Kom je met het vliegtuig aan op Schiphol? Dan vragen we je te wachten in jouw stoel tot alle andere passagiers zijn uitgestapt. Onze medewerkers komen daarna jou vanaf de vliegtuigstoel of vliegtuigdeur ophalen en begeleiden. Zorg er wel voor dat de crew weet dat je extra begeleiding krijgt. Onze medewerkers bespreken het aantal op te halen passagiers namelijk met de crew en of dit aantal overeenkomt met de afgegeven planning van de luchtvaartmaatschappij.