Award voor AKO op Schiphol: Innovatieve boekenwinkel valt in de prijzen

Hiep hiep hoera: de onbemande AKO-winkel op Schiphol (Grab, Scan and Fly) is tijdens de uitreiking van de Mercur Award 2019 uitgeroepen tot Tijdschriftenretailer van het Jaar. Maar wat voor winkel is het en waarom een prijs?

Vernieuwend

"Nieuw, bijzonder en gedurfd". Zo omschreef de jury het nieuwe filiaal van AKO dat sinds februari 2019 staat op de G-pier, een relatief rustige plek waar heel veel traffic samenkomt. Door dit vernieuwende concept kunnen reizigers vlak voor vertrek nog een tijdschrift of boek aanschaffen, snel en gemakkelijk met zelfscankassa’s!

Wereldprimeur

AKO is wereldwijd de eerste retailer die tijdschriften op deze manier op een luchthaven aanbiedt en werd door de jury dan ook unaniem als meest innovatieve inzending bestempeld. “Over een paar jaar staan onbemande winkels overal en is men vergeten wie de eerste was.” Maar de vakwereld niet, want de innovatie van AKO wordt bekroond met een Mercur!" , aldus de jury.

Ben jij benieuwd naar deze winnende winkel of wil je nog snel lekker leesvoer scoren? Kom dan langs bij AKO’s Grab, Scan and Fly winkel, gelegen op de G-pier.