Nu tijdelijk op Schiphol Plaza: De allereerste Kassaloze supermarkt

Boodschappen doen zonder kassa en medewerkers? Het klinkt als toekomstmuziek, maar niet voor Albert Heijn. De komende 2 maanden test de supermarktketen zijn eerste robotsupermarkt, op Schiphol.

Supersnel winkelgemak

Productscanners en kassarijen? Daar heeft de eerste digitale winkel van Albert Heijn – een omgebouwde zeecontainer - geen boodschap aan. Hier kun je shoppen alsof je iets uit je eigen koelkast pakt: scannen is niet meer nodig en de betaling gaat automatisch.

#Hoedan?

Zo werkt het: open de deur met je pinpas, pak wat je nodig hebt en loop naar de uitgang, waar de betaling automatisch plaatsvindt. Camera’s, computers en gewichtssensoren ‘lezen’ je aankopen en regelen de betaling. Klanten kunnen, als zij dat willen, bij de uitgang hun aankopen controleren.

Plug & play

De winkel, die samen met de Amerikaanse tech-start up AiFi en met ING werd ontwikkeld, maakt niet alleen het boodschappen doen heel makkelijk. De 14 m2 grote containerwinkel is vanwege zijn grootte eenvoudig verplaatsbaar en daardoor perfect geschikt voor locaties waar (tijdelijk) behoefte is aan een kleine winkel.

Waar?

De compleet digitale supermarkt van Albert Heijn is te bewonderen op het Jan Dellaert plein voor Schiphol Plaza en dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur. De proefwinkel staat tot eind januari op de luchthaven, dus wees er snel bij!

Ook een bezoekje waard...