Over Schiphol valt heel veel te vertellen: Wist je dat…

…. Schiphol een bijzondere plek is waar heel veel leuke weetjes en feitjes over te vertellen zijn? Bijvoorbeeld dat al op 19 september 1916 het eerste militaire vliegtuig op Schiphol landde. Of dat onze luchthaven op de bodem van een meer ligt, 4 meter onder de zeespiegel. Op deze pagina lees je deze en nog veel meer unieke verhalen over Schiphol.

Kidsreporter

Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Daar vind je allerlei leuke filmpjes over wat er allemaal gebeurt op Schiphol. Bijvoorbeeld hoe we voorkomen dat vliegtuigen en vogels met elkaar botsen. Of hoe we ijsberen gebruiken om sneeuw te ruimen.

Onze kidsreporters gaan op zoek naar interessante verhalen. In de eerste aflevering ontdekt Tyler vanuit de toren op de Polderbaan hoe ons baanstelsel precies werkt. Ook Evy, Maarten, Linde en Liesl bezoeken bijzondere plekken op onze luchthaven.

Deze zomer delen wij Schipholdoeboekjes uit

Wist je dat we op Schiphol extra aandacht hebben voor jou? Tijdens de zomervakantie delen we het Schipholdoeboekje uit om het wachten in de rij leuker te maken. Het Schipholdoeboekje zit vol met spelletjes, zoals een woordzoeker, zoek de verschillen, een quiz en nog veel meer.

Het boekje is niet meer alleen voor als je in de rij staat. Jij kunt het nu ook thuis printen en de spelletjes spelen!