Schipholfonds doneert ruim € 76.000 aan 2 grote projecten In Amstelveen en Velsen-Noord: In Amstelveen en Velsen-Noord

Het Schipholfonds heeft op woensdag 27 september een bedrag van € 40.519,- gedoneerd aan Hockeyvereniging HIC in Amstelveen voor een minihockeyveld. Tom Egbers, voorzitter van het Schipholfonds, overhandigde de cheque tijdens de feestelijke en sportieve opening van het veld aan Wouter Stevens, voorzitter van de hockeyvereniging.

Tom Egbers: “Dit Schipholfonds mini-veld is een mooie aanvulling voor deze vereniging, waar 800 jeugdleden zijn. Het veld zal worden gebruikt voor trainingen, als inspeelveld en voor wedstrijden van E&F jeugd. HIC is een hockeyclub die alles doet op eigen kracht en met eigen middelen en dat vinden wij heel bijzonder. Daarom geeft het Schipholfonds hiervoor graag een donatie.“

Op zondag 1 oktober is door het Schipholfonds een bedrag van € 35.750 gedoneerd aan Fiets Cross Club Wijkeroog in Velsen-Noord. Deze vereniging is de enige fietscross en BMX club in Kennemerland en heeft dit bedrag gekregen voor een nieuwe startheuvel. Floris Vels, bestuurslid van het Schipholfonds, overhandigde de cheque aan voorzitter Arnold de Baar nadat de baan officieel was geopend met een wedstrijd.

Floris Vels: “Deze fietscross club kan met de nieuwe startheuvel en de aangepaste baan niet alleen regionale maar ook landelijke westrijden organiseren. De club heeft zelf jarenlang gespaard voor de startheuvel en aanpassingen van de baan. Mede dankzij de grote donatie van het Schipholfonds kon dit project nu eindelijk gerealiseerd worden.”