Schiphol filmpjes voor de jonge fans: De luchthaven in beeld en geluid

Het is bijna onmogelijk om een selectie te maken uit de vele leuke en interessante video’s die er zijn van en over Schiphol. Toch hebben we het geprobeerd. Door de video’s hieronder, krijg je een kijkje in de keuken van luchthaven Schiphol en wat er allemaal bij komt kijken om zo’n groot, internationale luchthaven te runnen.

Bijzondere gebeurtenissen

Bijzonder pandabezoek op Schiphol!

13 april 2017 - Woensdagavond 12 april 2017 landden panda's Wu Wen en Xing Ya na een vlucht van 10 uur eindelijk op Schiphol. Ze werden vol verwachting opgewacht door velen en kregen een groots ontvangst. Schiphol ontvangt vaker heel bekende en hooggeplaatste reizigers, maar deze reizigers zijn ook voor Schiphol wel heel bijzonder!

Buren op bezoek tijdens Kaagbaan Experience

12 april 2017 - Normaal gesproken verboden terrein, maar voor één keer mochten buurtbewoners van Schiphol over de landingsbaan lopen. De Kaagbaan wel te verstaan. Zo kregen ze een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het groot onderhoud van een start- en landingsbaan.

STE - Het Grootste Vliegtuig - Het Klokhuis

8 maart 2017 - Bart is op Schiphol en komt hier alles te weten over het grootste vliegtuig ter wereld, de A380. In dit enorme vliegtuig passen wel 525 passagiers!

100 jaar Schiphol in 100 seconden

5 januari 2016 - In 2016 bestond Schiphol 100 jaar! In deze video, reis je door de tijd in 100 seconden. Je ziet alle mijlpalen en belangrijke gebeurtenissen voorbijkomen, die onze luchthaven hebben gevormd tot wat ze nu is.

Hoe huisdieren vliegen

4 oktober 2014 - Ook huisdieren nemen regelmatig het vliegtuig. Bijvoorbeeld herdershond Asha. Zij vliegt naar haar baasjes in Dubai. Om je te laten zien hoe huisdieren op Schiphol het vliegtuig pakken, volgen we Asha vanaf de dierenarts tot het moment dat zij naar het vliegtuig wordt gebracht.

Leeuw verhuist via Schiphol naar Afrika

14 maart 2014 - Op 27 februari werd een zeer speciale passagier via Schiphol vervoerd: Simba de leeuw! De in gevangenschap geboren leeuw ging naar Malawi in Afrika, waar hij een nieuw onderkomen krijgt.

Hoe besticker je een vliegtuig - Het Klokhuis

9 maart 2016 - Het Klokhuis keek mee met specialistisch werk van PPP Nederland. Zij laten zien hoe de letters en logo’s op vliegtuigen komen.

Oefenen met de brandweer - Sanne@Schiphol #6

19 februari 2016 - Sanne loopt een dagje mee met de brandweer op Schiphol. Tijdens de oefening mag ook zij het rokende vliegtuig in, een stoel doorknippen en een 'slachtoffer' redden. Haar conclusie: petje af voor deze mannen!

Hoe wordt een vliegtuig gewassen?

31 juli 2015 - Vliegtuigen moeten regelmatig gewassen worden. Een flinke klus! Hier laat Jan van den Berg (KLM engineering & maintenance) zien hoe dat gaat.

Een ochtend met... douanehond Kayleigh

14 augustus 2015 - Hoe wordt een douanehond getraind? We liepen een ochtend mee met Ron en Arjan van de Douane, samen met hun hond Kayleigh.

Doen ze dat zo: Hoe worden vliegtuigmaaltijden gemaakt? - Het Klokhuis

23 april 2015 - Heb je weleens gevlogen? En kreeg je toen onderweg ook een maaltijd? Dat is natuurlijk niet in het vliegtuig gekookt, want daar is de keuken veel te klein voor. Ze kunnen het alleen voor je opwarmen. Maar hoe gaat het bereiden van vliegtuigmaaltijden dan wel?

De stem van Schiphol!

18 juni 2014 - Een bekend geluid in de terminal: de omroep! We lopen een dagje mee met omroepster Judith: de stem van Schiphol!

Vliegtuigen vliegensvlug weer schoon

7 mei 2013 - SchipholTV neemt een kijkje achter de schermen bij K&K services om te zien hoe zij een vliegtuig snel en vakkundig schoonmaken.

Een ochtend met... de Schiphol ambulance

25 mei 2012 - Hoe ziet een dag eruit van het ambulancepersoneel op Schiphol? 'Airport Medical Services', waar de ambulancedienst onder valt, bestond in 2012, 10 jaar. Reden voor SchipholTV om een ochtend mee te lopen met de Schiphol ambulance.

Een ochtend met... een KLM Steward

2 maart 2012 - Wat doen stewards en stewardessen voordat ze aan boord van het vliegtuig stappen? En hoe ziet het bemanningencentrum er eigenlijk uit? SchipholTV nam een kijkje achter de schermen. Chanan Wijngaarden, steward in hart en nieren, laat zijn voorbereidingen op zijn vlucht naar Shanghai zien.