Maatschappelijk betrokken: Een goede buur…

Schiphol zet zich graag in voor de omgeving. Elk jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor kinderen en buren, maar ook voor onze potentiële medewerkers van de toekomst.

Maatschappelijk betrokken

Projecten met en voor kinderen

Tijdens de Schiphol Experience nemen Schiphol medewerkers een klas kinderen een hele dag mee op de luchthaven. De kinderen hebben een leuke en onvergetelijke dag. De afgelopen jaren hebben we hiervoor samengewerkt met verschillende organisaties in de omgeving rondom Schiphol. Ook zijn er projecten uitgevoerd met kinderen die net dat beetje extra nodig hebben.

Wij staan altijd open voor leuke ideeën en nieuwe initiatieven. Heb je een voorstel? Neem contact op met het Schiphol Contact Centrum.

maatschappelijk betrokken project 2 conferentie

Verbindingen met scholen, hogescholen en universiteiten

Leerlingen en studenten zijn de toekomst van Nederland en van de luchtvaart. Om deze groep zoveel mogelijk uit te dagen en in contact te laten komen met de luchtvaart hebben wij verschillende initiatieven.

Voorbeelden zijn het Schiphol lespakket waar kinderen van de groepen 7 en 8 spelenderwijs leren over de luchtvaart. Dit pakket is enorm populair en sluit goed aan bij het huidige lesprogramma van scholen. Vraag het pakket aan bij de Omgevingsraad Schiphol. Wij bieden ook veel kansen en mogelijkheden voor studenten van hogescholen en universiteiten. Wij lopen geregeld tegen uitdagingen aan waarvoor we graag de input van studenten gebruiken. Dit doen we door het aanbieden van stages, maar we organiseren ook grotere projecten. Zo hebben zeventig jonge planologie studenten de tanden gezet in een casus rondom Schiphol, onder begeleiding van medewerkers van Royal Schiphol Group.

maatschappelijk betrokken project 3 mensen

De burendagen

Wij hebben als grote luchthaven veel buren. Als goede buur houden wij graag een goed contact. Daarom organiseren wij geregeld burendagen. Hierbij nodigen wij jouw als buur uit voor een leuke en informatieve dag. Op deze dagen krijg je een kijkje achter de schermen, en kom je op plekken die normaliter niet toegankelijk zijn.

In 2016 bestond Schiphol 100 jaar. Om dat te vieren hebben wij de superburendagen georganiseerd. In twee dagen tijd kwamen 10.000 buren langs. Zij kregen een programma voorgeschoteld met veel informatie, spellen en een spectaculaire show van de brandweer van Schiphol. Honderden Schiphol medewerkers hebben zich voor de volle twee dagen ingezet om de buren te voorzien van een onvergetelijke dag.