Tweede editie van de Ronde van Schiphol: De Ronde van Schiphol

Zondag 21 mei vond de tweede editie van de Ronde van Schiphol plaats. Een jaarlijks fietsevenement dat voor het eerst werd georganiseerd ter ere van het 100-jarige bestaan van Schiphol in 2016. Iedereen die enthousiast is kon gratis meedoen aan de fietsroute van 30 of 45 km, die langs allerlei bezienswaardigheden op en rond Schiphol ging. Een aantal van deze bezienswaardigheden waren speciaal voor de fietsers geopend!

Logo Ronde van Schiphol

Het Schipholfonds organiseert en financiert activiteiten om sportief bewegen te stimuleren in de omgeving van Schiphol. Met deze ronde hoopt het fonds veel mensen in beweging te krijgen en Nederland als fietsland nog beter op de kaart te zetten.

Ronde van Schiphol

Het bestuur van het Schipholfonds besluit eind 2017 of er een nieuwe editie van de Ronde van Schiphol komt in 2018 en zo ja wanneer.

Locatie

Het start- en eindpunt is bij Wings Food & Drinks op Schiphol-Oost. Voorzitter van het Schipholfonds Tom Egbers en Executive Vice President & Chief Commercial Officer van Royal Schiphol Group André van den Berg, verzorgen daar de officiële start om 10.00 uur. Je kunt op deze locatie starten vanaf 10.00 uur. Later is natuurlijk ook mogelijk. Vanaf dit startpunt kun je zowel 45 als 30 km fietsen.

Als het gemakkelijker is om te starten aan de andere kant van de route, is dat mogelijk bij Museum De Cruquius, ook vanaf 10.00 uur. Let op: vanaf hier kun je alleen de route van 45 km fietsen.

Het adres van het officiële startpunt is:
Wings Food & Drinks
Stationsplein Zuid-West 602
1117 CN Schiphol