Bestemmingen Schiphol: Ga mee op wereldreis!

Vanaf Schiphol kan je naar allerlei plekken op de wereld vliegen. Denk aan Rome in Italië, New York in de Verenigde Staten of Hong Kong in China. Allemaal prachtige plaatsen voor een mooie vakantie. En er is nog zoveel meer! Je kan op Schiphol het vliegtuig pakken naar maar liefst 327 bestemmingen. Een mooie wereldreis dus. Ga je mee?

In 1929 vloog luchtvaartmaatschappij KLM voor het eerst met passagiers naar Batavia in Indonesië. Toen was je met deze reis maar liefst dertien dagen onderweg! Dat kan je je nu bijna niet meer voorstellen, toch? Tegenwoordig ben je vierentwintig keer zo snel in Indonesië, namelijk in veertien uur. Zo houd je lekker meer dagen over voor je vakantie.

Hoe ver kan je vliegen?

De verst gelegen luchthaven waar je vanaf Schiphol zonder tussenstop naartoe kan vliegen is Buenos Aires in Argentinië in Zuid-Amerika. Dan leg je een afstand af van 11.436 kilometer. Daar doe je dertien uur en vijftig minuten over. Dat is dubbel zo lang als jij een dag op school zit! De verste bestemming die je vanaf Schiphol mét een tussenstop kan bereiken is Denpasar Bali, een Indonesisch eiland in Azië. Over een afstand van 12.157 kilometer doe je dan zestien uur.

Oost, west, verder is best!

Wil je toch naar een verre plek op de wereld, maar niet heel lang in het vliegtuig zitten? Binnen drie uur en twintig minuten sta je in Reykjavik in IJsland, onze verste bestemming richting het hoge noorden. Buenos Aires is niet alleen onze verste bestemming zonder tussenstop, het is ook de meest zuidelijk gelegen luchthaven waar we op vliegen. Liever naar het ‘Wilde Westen’? Dan moet je naar Vancouver in Canada. Onze verste oostelijke bestemming is Tokio in Japan.

Een ticket naar het heelal

De langste rechtstreekse vlucht (dus zonder tussenstop) gaat van Singapore in Azië naar Newark, een plaats vlakbij New York in de Verenigde Staten. Daar doe je bijna negentien uur over! In die tijd leg je dan 15.345 kilometer af. Veel bedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van supersonische vliegtuigen. Dan zou je zomaar binnen vier uur van Londen naar New York kunnen vliegen. Een bedrijf dat Virgin Galactic heet, wil binnenkort zelfs de eerste ruimtevluchten mogelijk maken. Dan kan je dus een ticket naar het heelal boeken! Vanaf Schiphol gaat dat voorlopig niet gebeuren. Maar met 327 bestemmingen zijn er nog genoeg mooie plekken in de wereld te ontdekken.

  • Schipholtoren

    Het beste uitzicht op Schiphol heb je vanuit de verkeerstoren. Vanuit hier wordt ervoor gezorgd dat alle vliegtuigen veilig kunnen vertrekken en landen.

  • Bijzondere beroepen

    Van vogelverschrikkers tot brandweervrouwen en vliegtuigparkeerders: er zijn een heleboel bijzondere beroepen op Schiphol. In totaal werken hier 65.000 mensen.

  • Gevonden voorwerpen

    Mensen vergeten of verliezen nog wel eens wat op Schiphol, soms zelfs hun hele koffer! Waar komen al die spullen terecht? En wat gebeurt ermee?