Bedenk de luchthaven van de toekomst: Ontwerpwedstrijd

Weet jij hoe de luchthaven van de toekomst eruitziet? Of heb jij ideeën over hoe vliegen anders en nog beter kan? Dan is onze ontwerpwedstrijd dé kans om deze met ons te delen! Door mee te doen, maak je ook nog eens kans op een rondleiding op Schiphol. Dus pak je schetsblok, leeg je kist met lego of log in op Minecraft en laat je creativiteit de vrije loop.

Luchthaven van de toekomst

Wij willen de meest duurzame luchthaven van de wereld zijn. En daar kan jij ons bij helpen. We dagen je daarom uit na te denken over hoe de luchthaven en vliegen er in de toekomst uit gaat zien.

Je mag uiteraard een geheel nieuw Schiphol ontwerpen maar je kunt je ook richten op een onderdeel van onze luchthaven. Heb je bijvoorbeeld de perfecte manier bedacht om bagage af te handelen? Weet je een superslimme manier om alle vracht die hier aankomt en vertrekt te verwerken? Of heb je nagedacht over hoe we passagiers een nog beter begin van hun vliegreis kunnen bezorgen? We horen het graag van je!

Insturen

Om mee te doen aan deze wedstrijd mag je maximaal 12 jaar oud zijn. We ontvangen je inzending graag uiterlijk 1 februari 2024. Insturen kan via schipholambassadeurs@schiphol.nl. Neem in je mail de volgende zaken op:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Foto(‘s) van of link naar je ontwerp
  • Korte toelichting (max 500 woorden)

En de winnaar is….

Uiterlijk 1 maart 2024 maken we de winnaar bekend. Deze nodigen we uit op Schiphol voor een rondleiding op de luchthaven. Ook ontmoet je één van onze eigen luchthavenontwerpers zodat je alles wat je nog wilde weten, kunt vragen.

Schiphol Lespakket

Schiphol heeft samen met educatieve uitgeverij Zwijssen het lespakket Kijk op Schiphol ontwikkeld. In vier verschillende lessen neemt jouw juf of meester je klas mee in de wereld van Schiphol. Aan de hand van leuke filmpjes en opdrachten over thema’s als werken op Schiphol, duurzaamheid en verschillende culturen en talen leer je alles wat je wilt weten over onze luchthaven.

Schiphol lespakket