Nieuws: Zwanenburgbaan zes weken buiten gebruik

Meer vliegverkeer op Buitenveldertbaan en Kaagbaan

Vanaf zondag 10 maart gaat de Zwanenburgbaan zes weken in onderhoud. Tijdens dit baanonderhoud volgen de vliegtuigen de vliegroutes van en naar de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan. Tevens zal een klein deel van het vliegverkeer landen op de Polderbaan. Hierdoor kan je als je in de omgeving van deze banen woont of werkt in deze periode ervaren dat er meer vliegtuigen overkomen.

Gepubliceerd op: 4 maart 2019

Inzet Aalsmeerbaan

Als door weersomstandigheden de Kaagbaan niet inzetbaar is, kan het vliegverkeer gebruik maken van de Aalsmeerbaan. Dit zou ook één of twee keer in de nacht het geval kunnen zijn. Hierover zijn goede afspraken gemaakt met de gemeente Aalsmeer en bewonersverenigingen.

Waarom is het baanonderhoud nodig?

Om de start- en landingsbanen veilig en in goede conditie te houden, plegen we regelmatig onderhoud. De Zwanenburgbaan is vaak in gebruik. Dagelijks starten en landen er vliegtuigen op deze baan waardoor het asfalt slijt. De banden van de vliegtuigen laten ook een hoop rubber achter, dat we tijdens het baanonderhoud verwijderen. Tevens krijgen de markeringen op de baan een likje verf, pakken we de afvoer aan en vervangen we verlichting wanneer dat nodig is. Dit zijn werkzaamheden die we niet kunnen uitvoeren als het vliegverkeer doorgaat. Daardoor is de Zwanenburgbaan voor zes weken niet beschikbaar voor het vliegverkeer.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten over hinder door het vliegverkeer?

Vragen, opmerkingen en klachten kun je kwijt via Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Ben je op zoek naar meer informatie over hinder, vliegroutes en baangebruik, kijk dan eens op de Schiphol als buur pagina.