Nieuws: Zwanenburgbaan meer in gebruik door onderhoud Polderbaan

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 oktober is de Polderbaan in onderhoud. Hierdoor zijn met name de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan overdag meer in gebruik voor startende en landende vliegtuigen. s’Nachts kan het vliegverkeer ook de Zwanenburgbaan gebruiken. De Schiphol-Oostbaan zetten we deze 5 dagen mogelijk in als tweede landingsbaan.

Gepubliceerd op: 4 oktober 2022

Weersomstandigheden en beschikbaarheid

Welke baan er tijdens het onderhoud aan de Polderbaan meer wordt ingezet hangt onder meer af van de weersomstandigheden (buien, windkracht- en richting), de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer. Heb je vragen over het vliegverkeer tijdens het onderhoud aan de Polderbaan? Neem dan contact op met BAS: Bewoners Aanspreekpunt Schiphol via bezoekbas.nl of bel 020 601 5555

Gepland onderhoud

De Polderbaan krijgt een onderhoudsbeurt van vijf dagen, waardoor de baan niet beschikbaar is voor startende en landende vliegtuigen. We werken op de Polderbaan onder meer aan het herstel van het asfalt, de markeringen, het schoonmaken van de verlichting en het vervangen lampen. Ook controleren we de kabels en elektra en doen we kleine reparaties waar nodig. We maaien het gras en spoelen eventueel de afvoeren voor regenwater door. Het baanonderhoud doen we in samenwerking met Heijmans.

Lees meer over het baanonderhoud op deze pagina.