Nieuws: Zwanenburgbaan in onderhoud 26 september - 2 oktober

De Zwanenburgbaan krijgt van maandag 26 september tot en met zondag 2 oktober de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Daardoor kan de Buitenveldertbaan meer in gebruik zijn als tweede baan voor starten (bij noordenwind) of landen (bij zuidenwind) tijdens piekmomenten. Ook kan de Schiphol-Oostbaan vaker in gebruik zijn als tweede landingsbaan. Een klein deel van de vluchten wordt verplaatst naar de Kaagbaan.

Gepubliceerd op: 19 september 2022

Jaarlijkse onderhoudsbeurt

Tijdens een jaarlijkse onderhoudsbeurt zoals nu op de Zwanenburgbaan werken we aan het herstel van het asfalt en de baanmarkeringen. We maken de verlichting schoon en vervangen lampen, controleren elektra en bekabeling en we maaien het gras rondom de baan. Ook doen we kleine reparaties en lopen we de afvoeren van hemelwater na en spoelen we deze door waar nodig. Het baanonderhoud doen we in samenwerking met Heijmans.

Vraag het BAS

Heb je vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan? Bij BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) vind je meer informatie. Ga naar bezoekbas.nl of bel 020 601 5555.