Nieuws: Zwanenburgbaan en taxibanen vanaf 31 mei in onderhoud

Van maandag 31 mei tot en met maandag 21 juni is de Zwanenburgbaan in onderhoud. Tegelijkertijd zijn er werkzaamheden aan de taxibanen Zulu, Alfa en Bravo aan de westkant van de baan. Het vliegverkeer zal in deze onderhoudsperiode meer gebruik maken van de Buitenveldertbaan en de Schiphol-Oostbaan.

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Baangebruik in piekmomenten

In piekmomenten kunnen bij zuidenwind mogelijk de Buitenveldertbaan of Schiphol-Oostbaan vaker in gebruik zijn als tweede landingsbaan. Ook kan bij noordenwind de Buitenveldertbaan vaker als tweede startbaan worden ingezet. Dit is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden (buien, windkracht- en richting), de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer.

Onderhoudswerkzaamheden

Tijdens het onderhoud van de Zwanenburgbaan voeren we herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt. Ook krijgen de markeringen op de baan een opknapbeurt en vervangen we waar nodig de verlichting. Daarnaast spoelen we de hemelwaterafvoer door en voeren we kleine reparaties uit. Tevens beheren we het groen rondom de Zwanenburgbaan.

Taxibanen ophogen

In de onderhoudsperiode worden taxibanen Zulu, Alfa en Bravo opgehoogd om ze aan te laten sluiten op de nieuwe taxibaan van het nieuw viaduct over de A4. Hierdoor kan het vliegverkeer geen gebruik maken van deze taxibanen.

Bewonersaanspreekpunt Schiphol

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan en de taxibanen kijk je op bezoekbas.nl.

Bekijk het vliegverkeer met Notifly

Wil je dagelijks updates bekijken over het vliegverkeer? Met de Notifly app kan je tot 24 uur vooruitkijken wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten. Kijk voor meer informatie op Schiphol.nl/Notifly.