Nieuws: Zwanenburgbaan buiten gebruik op 2 juli

Op donderdag 2 juli is de Zwanenburgbaan op Schiphol niet inzetbaar voor het vliegverkeer vanwege technische onderhoudswerkzaamheden. Dit heeft geen gevolgen voor jou als buur, want in principe zetten we de Polderbaan en de Kaagbaan in als start- en landingsbaan voor het vliegverkeer. Mocht er toch een extra start- of landingsbaan nodig zijn, dan worden de werkzaamheden uitgesteld.

Gepubliceerd op: 1 juli 2020

Inzet extra baan

De Zwanenburgbaan wordt , net als de Buitenveldertbaan, ingezet als extra start- of landingsbaan of als de wind- en weersomstandigheden en/of de beschikbaarheid van de andere banen daarom vragen. Welke baan wordt ingezet, hangt af van de beschikbaarheid, de veiligheid, het zicht, de wind- en weersomstandigheden, de milieuregels en regels voor baangebruik. Vanaf 6 juli kan ook de Aalsmeerbaan weer worden ingezet. Bekijk welke banen nu op Schiphol in gebruik zijn.

Heb je vragen over het vliegverkeer en de inzet van de Zwanenburgbaan? Ga naar bezoekbas.nl of bel 020-6015555. Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol is dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur.