Nieuws: Wat betekent zomerdrukte voor de omwonenden?

De zomerperiode is weer begonnen. Een drukke periode waarin veel Nederlanders op vakantie gaan. Vooral tussen eind mei en eind augustus is dit goed te merken. En een drukke periode voor Schiphol, betekent meer geluidsbelasting voor de omgeving. Maar buiten de onderhoudswerkzaamheden aan de Buitenveldertbaan, verwachten we eenzelfde zomer als vorig jaar.

Gepubliceerd op: 27 juni 2019

Een normale zomer is een drukke zomer

Herinner je de vorige zomer nog? Dan weet je enigszins wat je kunt verwachten. Hoewel we toen extra problemen hadden met een onverwacht uitgevallen service rijbaan, en daarmee de Polderbaan.
In de zomer zijn er gemiddeld veel meer vluchten dan de rest van het jaar. Ondanks de afspraken die gemaakt zijn over het meest optimale baangebruik, merk jij, als omwonende, deze zomerdrukte op Schiphol zeker. Er blijven pieken in het aantal vliegbewegingen, maar daar tussendoor hoor je ook regelmatig een vliegtuig overkomen. De luchtverkeersleiding moet alle ruimte die er is benutten, om alle vluchten veilig in goede banen te leiden.

Houd het baangebruik in de gaten

Wil jij het actuele baangebruik in de gaten houden? Ga dan naar de website van Bewoners Aanspreekpunt Schiphol of volg het live vliegverkeer op Schiphol Flighttracking.