Nieuws: Vrieskou beïnvloedt onderhoudswerkzaamheden Polderbaan

Het winterse weer van de afgelopen week heeft gevolgen voor de onderhoudswerkzaamheden aan de Polderbaan. Door de kou is het niet mogelijk om te werken aan de fundering, het asfalt en de verlichting van de baan. Hierdoor liggen de werkzaamheden al een week stil.

Gepubliceerd op: 12 februari 2021

Bevroren grond

Op 25 januari zijn we gestart met het groot onderhoud aan de Polderbaan. Tijdens de onderhoudsperiode vervangen we het asfalt op de baan en de omliggende taxibanen. Ook werken we aan de fundering van de baan. Door de vorst is het werk aan het asfalt en de fundering stil komen te liggen. Hier kunnen we pas mee verder als de temperatuur weer stijgt, de ondergrond niet meer bevroren is en het niet te hard waait. Veel materialen waarmee we moeten werken, zoals zand en cement, zijn bevroren en moeten eerst weer ontdooien voor we ermee aan de slag kunnen.

Verlichting

Daarnaast vervangen we de verlichting door duurzamere LED en leggen we 70 kilometer aan bekabeling aan. Ook deze werkzaamheden kunnen pas worden uitgevoerd als de temperatuur minimaal een aantal graden boven het vriespunt is.

Taxibanen in de kou

Ook de werkzaamheden aan de taxibanen Quebec, Zulu, Alfa en Bravo aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan liggen stil door de vorst. Deze vier taxibanen moeten worden opgehoogd om ze aan te laten sluiten op het nieuw te bouwen viaduct over de A4. Nu de grond en materialen bevroren zijn, is dit niet mogelijk.

Na de vorst

We verwachten dat de werkzaamheden aan de Polderbaan en de genoemde taxibanen pas kunnen worden hervat als de vrieskou voorbij is. Welke gevolgen dit heeft voor de planning van het baanonderhoud is nu nog niet duidelijk. Dat kunnen we pas na de vorstperiode aangeven. Zodra we hier meer over weten, zullen we dat zo snel mogelijk melden.