Nieuws: Vooruitblik vliegverkeer 9-15 november 2020

Het winterseizoen is begonnen en daardoor verwachten we komende week gemiddeld 535 vluchten per dag. In dezelfde week vorige jaar waren dit 1271 vluchten. We verwachten twee startpieken en twee landingspieken per dag: in de ochtend en avond. Dan kan er mogelijk een tweede start- of landingsbaan worden ingezet. Welke baan er wanneer wordt ingezet hangt af van het aanbod aan vliegverkeer en de weersomstandigheden. Download de volledige factsheet via bezoekbas.nl.

Gepubliceerd op: 6 november 2020

Aantal vluchten neemt af

Het gemiddeld aantal vluchten per dag neemt af. In de volgende weken zal dit aantal rond de 500 vluchten per dag blijven. De piekmomenten zijn stabiel, de landingspiek wordt standaard gevolgd door een startpiek, zowel in de ochtend als in de avond. In de week van 9-15 november verwachten we dagelijks piekmomenten op de volgende tijdstippen:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

Terugblik naar 26 oktober – 1 november

In de laatste week van oktober zagen we gemiddeld 572 vluchten per dag op Schiphol, waar we er 580 verwacht hadden. Het merendeel van het vliegverkeer landde op of vertrok vanaf de Polderbaan en de Kaagbaan. De Aalsmeerbaan is voornamelijk ingezet als tweede startbaan en de Zwanenburgbaan is voornamelijk ingezet als tweede landingsbaan. Door een stormachtige zuidwestenwind en flinke buien zijn op drie dagen de Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan tijdelijk ingezet als landingsbaan.

Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).