Nieuws: Vooruitblik vliegverkeer 28 december 2020 – 10 januari 2021

In de laatste week van het jaar verwachten we dagelijks gemiddeld 555 vluchten. In de eerste week in het nieuwe jaar zijn dit naar verwachting gemiddeld 595 vluchten per dag. We verwachten piekmomenten in de ochtend en avond, waarbij mogelijk een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet. Welke banen we gebruiken, zal afhangen van onder andere de weersomstandigheden en het verkeersaanbod. Download de volledige factsheet via bezoekbas.nl.

Gepubliceerd op: 24 december 2020

Werkzaamheden bij Zwanenburgbaan

Vanwege werkzaamheden aan het taxibanenstelsel aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan is deze baan beperkt beschikbaar. Hierdoor kan bij zuidenwind de Buitenveldertbaan of Schiphol-Oostbaan vaker worden ingezet als tweede baan tijdens de landingspiek. Bij noordenwind kan de Buitenveldertbaan vaker in gebruik zijn als tweede startbaan. De werkzaamheden hebben ’s nachts geen effect op het baangebruik.

Piekmomenten

We verwachten in de weken van 28 december tot en met 10 januari dagelijks een landingspiek in de ochtend en avond die wordt gevolgd door een startpiek:

Startpieken:
- ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
- ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspiek:
- ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
- ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

Terugblik naar 14-20 december

We telden in de week van 14-20 december gemiddeld 589 vluchten per dag op Schiphol. Het grootste deel van deze vluchten is geland op of gestart vanaf de Kaagbaan en de Polderbaan. De Aalsmeerbaan is alleen in piekmomenten ingezet als tweede startbaan. Op vier dagen is de Buitenveldertbaan gebruikt als tweede landingsbaan en de baan is vanwege mist een keer gebruikt als startbaan. Op zes dagen is de Schiphol-Oostbaan op piekmomenten ingezet als tweede landingsbaan omdat de Buitenveldertbaan niet inzetbaar was door het weer (wind en zicht).

Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).