Nieuws: Vooruitblik vliegverkeer 14 - 20 december 2020

Met de kerstvakantie op komst verwachten we komende week gemiddeld 580 vluchten per dag. In 2019 waren dit 1.283 vluchten per dag. Net als in de vooruitblik van afgelopen week verwachten we dagelijks een landings- en startpiek in de ochtend en een startpiek in de avond. Op die piekmomenten kan de inzet van een tweede start- of landingsbaan nodig zijn. Welke baan we wanneer inzetten, hangt onder andere af van de weersomstandigheden. Download de volledige factsheet via bezoekbas.nl.

Gepubliceerd op: 11 december 2020

Werkzaamheden bij Zwanenburgbaan

Vanwege werkzaamheden aan het taxibanenstelsel ten zuiden van d Zwanenburgbaan is deze baan beperkt beschikbaar voor het vliegverkeer. Hierdoor kan in piektijden de Buitenveldertbaan vaker worden gebruikt als tweede baan. Ook kan de Schiphol-Oostbaan bij zuidoostenwind of harde zuidenwind mogelijk als tweede landingsbaan worden ingezet. Lees hier meer over de inzet van deze banen.

Piektijden

In de week van 14-20 december verwachten we de volgende dagelijks piektijden:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspiek:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur.

Terugblik naar 30 november – 6 december

In de eerste week van december telden we gemiddeld 451 vluchten per dag op Schiphol. Dit is de eerste keer in drie maanden dat het aantal vluchten toeneemt. Het grootste deel van de vliegtuigen is geland op of gestart vanaf de Polderbaan en de Kaagbaan. De Aalsmeerbaan is voornamelijk ingezet als tweede start- of landingsbaan. Ook is deze baan op vier dagen ingezet als hoofdbaan vanwege de windrichting en een baaninspectie op de Kaagbaan. De Zwanenburgbaan is drie nachten ingezet als hoofdbaan. Deze baan is tevens overdag ingezet toen de Polderbaan vanwege werkzaamheden en de Kaagbaan vanwege de wind niet in gebruik waren.

Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).