Nieuws: Van skatepark tot schoonspringen: het Schipholfonds helpt!

Wat hebben een skatepark met een rolstoelvriendelijke route, een racerunner en materialen om salto’s en schroeven in het zwembad te oefenen gemeen? Ze zijn allemaal mede mogelijk gemaakt door het Schipholfonds. Vrijdag 26 maart werden donaties uitgereikt aan sportclubs en initiatieven die zich inzetten voor sport en beweging in de omgeving van Schiphol.

Gepubliceerd op: 31 maart 2021

Skaten in Muiden

Drie jonge skaters uit Muiden namen vorig jaar het initiatief om een skatepark op te richten. Met hulp van de gemeente, crowdfunding en een donatie van het Schipholfonds lijkt dat nu te gaan lukken! Het skatepark wordt toegankelijk voor iedereen van jong tot oud. Er is zelfs een rolstoelroute in het plan opgenomen, met lage hellingen en kleine ramps die veilig zijn voor de rolstoel en voor beginnende skaters.

Schoonspringen in Amsterdam

Bij zwemvereniging De Dolfijn in Amsterdam springen ze maar al te graag van de hoogste duikplank. Maar hoe leer je jonge schoonspringers nu veilig de mooiste salto’s en schroeven maken? Daarvoor zijn verschillende sportmaterialen nodig, zoals een air square, miniblower airtrack, saltogordels, wandrekken, weerstandsbanden en een gordelophangsysteem. Dankzij de donatie van het Schipholfonds kan De Dolfijn deze materialen aanschaffen. Veel succes met de salto’s!

Bewegen zonder beperking in Amstelveen

Sporten is goed voor iedereen en daarom moet iedereen ook de kans krijgen om te kunnen bewegen. Bij atletiekvereniging Startbaan in Amstelveen kunnen mensen met een lichamelijke beperking nu de atletiekbaan op met de racerunner. Deze driewieler is een loopfiets waarmee mensen die moeite hebben met lopen en rennen toch kunnen bewegen. Het Schipholfonds heeft al meerdere atletiekverenigingen kunnen verblijden met een racerunner, zoals is te zien in de video onder dit bericht.

Ook een aanvraag doen?

Wil je een aanvraag doen voor een zeilboot voor de scoutinggroep, een beachvolleybalveld of een pannakooi in jouw buurt? Kijk dan of jouw sportieve initiatief in aanmerking komt voor een donatie. En wie weet kan het Schipholfonds jou een volgende keer verblijden. Kijk snel op schipholfonds.nl.