Nieuws: Update Notifly app: verbeterde kaart en vluchtinformatie

We zijn samen met ruim 1.400 buren druk aan het testen met Notifly: onze app die het vliegverkeer rondom Schiphol voorspelt. Dagelijks ontvangen we feedback, waarmee we de app nog beter kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van omwonenden. Vandaag is een update van de app gelanceerd, met daarin onder meer een verbeterde versie van de voorspellingen en extra vluchtinformatie.

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Extra vluchtinformatie

Het meest opvallend in de nieuwe versie van Notifly is de uitgebreide vluchtinformatie. Je kan in de app zien welke vlucht er over jouw locatie vliegt, welk vliegtuigtype dit is, of het een passagiers- of vrachtvlucht is, wat de bestemming of herkomst is en van welke startbaan het is vertrokken of op welke landingsbaan het zal landen. Ook is het via de app mogelijk om overlast over een specifieke vlucht te melden.

Verbeterde voorspelling

Het voorspelmodel waarmee Notifly laat zien waar en wanneer je vliegverkeer kan verwachten, is ook verbeterd. In dit model combineren we diverse gegevens zoals radardata, informatie over de wind en andere weercondities (KNMI) en gebruiken we nu ook vluchtschema’s, wat de voorspelling betrouwbaarder maakt. Wil je nog eens terugkijken naar een vlucht die al gepasseerd is? Dan kan dat ook met Notifly.

Testen en feedback geven

Wil je ook de Notifly app testen en ons feedback geven? Je kan je nog altijd hiervoor aanmelden via Schiphol.nl/Notifly. Wanneer we helemaal klaar zijn met testen en de app goed werkt, dan kan je deze gratis downloaden en gebruiken. We blijven je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.