Nieuws: Spotters showen hun mooiste foto’s op Schiphol

Twaalf vliegtuigspotters die vaak bij Schiphol te vinden zijn, hebben hun mooiste vliegtuigfoto’s tentoongesteld in een nieuwe pop-up expositie: ‘Spotters in de spotlight’. De foto’s zijn vanaf vandaag te bewonderen op de E-pier van de luchthaven. Zo kunnen reizigers meekijken door de lens van de grootste liefhebbers van luchtvaart.

Gepubliceerd op: 12 april 2021

Door weer en wind

Breuno, Martin, nustyR, Andres, Ramon, Mark, Mike, Dennis, Ralph, Michel, Ton en Frank delen een gezamenlijke passie. Door weer en wind en voor dag en dauw komen ze naar de spottersplekken rond Schiphol. En ze weten de magische momenten feilloos vast te leggen met hun camera. De liefde voor luchtvaart spat van de foto’s af.

Persoonlijke verhalen

Achter ieder beeld schuilt een persoonlijk verhaal. Zo komt Ton (71 jaar) altijd op de fiets vanuit Zandvoort. ‘Zo blijf ik fit. Ik hoop altijd op bijzondere omstandigheden. Een dramatische lucht, een natte startbaan, veel opspattend water of een laagstaande zon die in de motoren schijnt. Dan maak je de spannendste foto’s.’ Ramon (31 jaar) uit De Kwakel ontdekt iedere keer weer iets nieuws: ‘Ik spot al jaren en Schiphol blijft boeien. Ik zie elke keer weer nieuwe combinaties van vliegtuigen en kleuren. Fantastisch.’ 

Inspireren

De pop-up expositie op de E-pier is bedoeld om reizigers te inspireren. De foto’s van de spotters laten zien hoe zij de luchthaven en vliegtuigen beleven en hoe dit hen met Schiphol verbindt. De expositie is nog tot en met juni te bewonderen. Je kunt deze foto’s ook online bekijken: houd onze socials in de gaten door Schiphol te volgen op Facebook en Instagram.