Nieuws: Schiphol-Oostbaan in onderhoud vanaf 12 juli

De Schiphol-Oostbaan is van 12 tot en met 23 juli in onderhoud en niet beschikbaar voor vliegverkeer. Omdat we deze baan doorgaans gebruiken voor kleine, zakelijke vliegtuigen, zijn de gevolgen voor het vliegverkeer in de omgeving beperkt. De zaken- en privéjets zullen gebruik maken van de andere start- en landingsbanen. Welke baan dit zal zijn, is afhankelijk van de omstandigheden, zoals het weer en de beschikbaarheid van de baan.

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

Klein vliegverkeer

Met zijn lengte van 2.000 meter is de Schiphol-Oostbaan de kortste start- en landingsbaan van Schiphol. Daardoor wordt baan meestal gebruikt voor het klein zakelijk vliegverkeer. Alleen als de omstandigheden daarom vragen, bijvoorbeeld bij harde zuidwestenwind en als andere banen onvoldoende beschikbaar zijn, is de Schiphol-Oostbaan inzetbaar voor het grote vliegverkeer.

Onderhoudswerkzaamheden

De werkzaamheden starten op maandagochtend 07:00 uur. Tijdens het baanonderhoud repareren we eventuele scheuren in het asfalt, vervangen we lampen en verwijderen we rubber van de baan. Ook gaan we het gras rondom de Schiphol-Oostbaan maaien. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. We verwachten dat de Schiphol-Oostbaan weer inzetbaar is op 23 juli rond 18:00 uur.

Vragen?

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Schiphol-Oostbaan kun je terecht bij BAS via bezoekbas.nl of bel naar 020-6015555. Wil je het vliegverkeer rondom Schiphol live volgen? Download de Notifly app en blijf op de hoogte.