Nieuws: ’s Nachts om woonkernen heen vliegen naar de Zwanenburgbaan

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft eind mei een innovatieve vaste nachtelijke naderingsroute naar de Zwanenburgbaan geïmplementeerd. Hierbij vliegen de vliegtuigen zoveel mogelijk om de woonkernen heen, zodat nachtvluchten minder hinder veroorzaken. Vanwege het beperkte vliegverkeer momenteel heeft KLM deze naderingsroute ook al overdag gevlogen om hiermee versnelt ervaring op te doen.

Gepubliceerd op: 25 mei 2020

In overleg met omwonenden

De vaste nachtelijke naderingsroute naar de Zwanenburgbaan wordt alleen gevlogen wanneer de Polderbaan ’s nachts niet beschikbaar is. De vliegroute is uitgebreid besproken met bewoners en bestuurders in de omgeving en eind 2019 goedgekeurd tijdens het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Sinds 21 mei 2020 is de vaste nachtelijke naderingsroute in gebruik. Hier vind je een uitgebreide omschrijving van de vaste naderingsroute naar de Zwanenburgbaan.

Ook hoger aanvliegen ‘s nachts

In mei heeft LVNL nog een nieuwe vliegprocedures in gebruik genomen. Hierbij komen vliegtuigen ‘s nachts hoger aanvliegen vanaf de Noordzee naar de Polderbaan en Zwanenburgbaan. Omdat de vliegtuigen hoger vliegen met minder motorvermogen scheelt dit in de geluidshinder die bewoners in Castricum en Limmen ervaren. Bekijk hier wat we bedoelen met hoger aanvliegen ’s nachts.

Lees meer over deze en meer hinderbeperkende maatregelen op minderhinderschiphol.nl.