Nieuws: Raad van Kinderen van Schiphol wint TOP Award

Woensdag 6 juni kregen de Raad van Kinderen van Schiphol de TOP Award uitgereikt. We kregen deze award voor de meest gelijkwaardige samenwerking tussen de Raad en Schiphol. Deze erkenning kwam na vier maanden intensieve samenwerking met de 1e Montessorischool uit Hoofddorp bij het oplossen van een belangrijke vraagstelling.

Gepubliceerd op: 14 juni 2018

Vier maanden intensief samenwerken

In deze vier maanden gingen de kinderen van groep 6, 7 en 8 van Juf Margo, met ons aan de slag om de vraag op te lossen: Hoe kan Schiphol de negatieve effecten voor de samenleving/omwonenden verkleinen en de positieve effecten vergroten?

Na een eerste duidelijke uitleg over de strategie van Schiphol en de context van de vraagstelling, hebben de kinderen maandenlang hard gewerkt om tot een advies te komen. Tijdens deze maanden zijn de kinderen en Schiphol constant in gesprek gebleven via vlogs en bezoeken over en weer. Na een generale repetitie voor ouders en docenten presenteerden de kinderen op 4 april hun bevindingen aan Schiphol.

En de winnaars zijn…

Deze aanpak heeft uiteindelijk geleidt tot de nominatie en het winnen van de TOP Award. Na ruim 16.000 stemmen kwamen de Raden van Kinderen van Schiphol, Jumbo en Vodafone-Ziggo als winnaars uit de bus. Er zijn awards gegeven voor gelijkwaardigheid in de samenwerking, de vernieuwende kracht van de ideeën en de zichtbaarheid van het resultaat.

Volgend jaar doet Schiphol weer mee met een Raad van Kinderen. Kijk voor het jaarverslag van dit jaar op www.schiphol.nl/jaarverslagraadvankinderen.

Missing Chapter Foundation

De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation, waarbij kinderen meebeslissen met bestuurders van bedrijven, over kwesties als duurzaamheid, armoede en gezondheid. Kinderen zijn een groep die niet vaak gehoord worden bij beleidsbeslissingen. Het is juist belangrijk – en logisch – dat deze groep wordt meegenomen, want zij zijn tenslotte de toekomst!