Nieuws: Polderbaan twee weken langer in onderhoud vanwege vorstperiode

Het is ruim een maand geleden dat Nederland in de ban was van de sneeuw en vrieskou. We hebben je toen met dit bericht geïnformeerd over de invloed van de hardnekkige vorst op het baanonderhoud. Inmiddels is duidelijk dat de vorstperiode voor twee weken vertraging heeft gezorgd: het groot onderhoud aan de Polderbaan zal hierdoor nog tot en met 10 mei duren, in plaats van 26 april. Dit heeft ook gevolgen voor het baanonderhoud dat later in mei en juni zal plaatsvinden.

Baanonderhoud Polderbaan 2021

Gepubliceerd op: 12 maart 2021

Bevroren bodem en materialen

Door de kou in februari was het niet mogelijk om te werken aan de fundering, het asfalt en de verlichting van de Polderbaan. De ondergrond en ook veel materialen waarmee gewerkt wordt, zoals zand en cement, waren bevroren en moesten eerst goed ontdooien voordat we daarmee verder konden. Om aan de baanverlichting te kunnen werken, moest de bodemtemperatuur eerst een paar graden boven het vriespunt zijn. De vorst had ook invloed op de werkzaamheden aan taxibanen Quebec, Zulu, Alfa en Bravo ten zuiden van de Zwanenburgbaan. Pas na twee weken konden we alle werkzaamheden hervatten.

Jaarplanning baanonderhoud aangepast

Door de opgelopen vertraging hebben we ook de planning van volgende onderhoudsperiodes moeten aanpassen. Zo start het onderhoud aan de Zwanenburgbaan twee weken later, net als de werkzaamheden aan de taxibanen ten zuiden van die baan. Het onderhoud aan de Buitenveldertbaan is verplaatst naar september. De nieuwe planning is als volgt:

  • 25 januari – 10 mei: groot onderhoud Polderbaan
  • 1 februari - 26 april: werkzaamheden aan taxibanen bij Zwanenburgbaan
  • 31 mei – 21 juni: onderhoud Zwanenburgbaan
  • 31 mei – 21 juni: werkzaamheden aan taxibanen bij Zwanenburgbaan
  • 12 juli – 25 juli: onderhoud Schiphol-Oostbaan
  • 6 september – 20 september: onderhoud Buitenveldertbaan
  • 27 september – 10 oktober: onderhoud Aalsmeerbaan
  • 11 oktober – 17 oktober: onderhoud Kaagbaan

Wil je weten welke banen in gebruik zijn voor het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden? Kijk dan op schiphol.nl/baanonderhoud.