Nieuws: Onderhoudsbeurt voor Schiphol-Oostbaan

De Schiphol-Oostbaan is van maandag 18 september tot en met zondag 1 oktober niet beschikbaar vanwege onderhoud. We gebruiken deze baan doorgaans alleen voor kleine, zakelijke en privévliegtuigen, vliegtuigen met een maatschappelijk belang (ambulance-, kustwacht of -regeringsvluchten) en vliegtuigen die (bijvoorbeeld voor onderhoud) op Schiphol-Oost moeten zijn. Tijdens het onderhoud zal dit verkeer gebruikmaken van de Buitenveldertbaan of een van de andere start- en landingsbanen.

Gepubliceerd op: 7 september 2023

Asfalt herstellen en lampen schoonmaken

In samenwerking met Heijmans werken we tijdens de onderhoudsbeurt onder meer aan het asfalt, de markeringen en de verlichting van de Schiphol-Oostbaan. Zo herstellen we de baan waar nodig, doen we kleine reparaties en maken we lampen schoon. Ook controleren we kabels en elektra en maaien we het gras rondom de baan. Als dat nodig is, spoelen we ook de afvoeren van de baan door.

Welke baan is in gebruik?

Benieuwd welke baan het klein, zakelijk vliegverkeer tijdens de onderhoudsperiode gebruikt? Dat hangt onder meer af van het weer (buien, windkracht en -richting) en de beschikbaarheid van de andere banen.Voor al je vragen over het baangebruik tijdens het baanonderhoud kun je terecht bij het team van BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Kijk op bezoekbas.nl of bel 020 601 5555.

Lees hier meer over de planning van het baanonderhoud