Nieuws: Onderhoud aan Buitenveldertbaan

Van maandag 3 juli tot en met dinsdag 11 juli 2023 zijn er reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de Buitenveldertbaan. Omdat deze baan niet beschikbaar is voor het vliegverkeer, kan in deze periode de Schiphol-Oostbaan ook worden ingezet als landingsbaan voor het grotere verkeer. Dit kan het geval zijn bij harde (zuid)westenwind of wanneer slecht zicht of buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. In situaties waarbij we normaal gesproken de Buitenveldertbaan inzetten kan tijdens deze periode een andere baan ingezet worden.

Gepubliceerd op: 6 juni 2023

Reparaties, schoonmaken en grasmaaien

Tijdens het onderhoud aan de Buitenveldertbaan herstellen we de baan waar nodig en voeren we kleine reparaties uit. We maken de lampen schoon, controleren de kabels en elektra en maaien het gras rondom de baan. Ook spoelen we de afvoeren van de baan door. Omdat de Buitenveldertbaan tijdens deze werkzaamheden niet in gebruik is voor vliegverkeer, is er ook gelegenheid om de taxibanen rondom te controleren en de bebording aan te passen. We voeren deze geclusterde werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Meer weten?

Wil je weten welke wanneer een start- en landingsbanen in gebruik zijn? Kijk dan in de Notifly-app of ga naar bezoekbas.nl. Als je vragen hebt over het baanonderhoud of het vliegverkeer kun je contact opnemen met BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol) via 020 601 5555 of info@mailbas.nl.