Nieuws: Onderhoud Aalsmeerbaan start op 27 september

Eind september gaat de Aalsmeerbaan in onderhoud. De baan is van maandagochtend 27 september tot en met woensdagmiddag 13 oktober niet beschikbaar voor vliegverkeer. De vliegtuigen die normaal starten vanaf of landen op de Aalsmeerbaan zijn in deze periode aangewezen op de Kaagbaan en de Buitenveldertbaan. Ook kan aan het eind van de onderhoudsperiode de Zwanenburgbaan gebruikt worden voor landingen vanuit het zuiden, vanwege werkzaamheden aan de kruising tussen de Aalsmeerbaan en de Kaagbaan.

Gepubliceerd op: 9 september 2021

Groot onderhoud taxibaan

Tijdens het onderhoud aan de Aalsmeerbaan starten we ook het groot onderhoud aan de kruising tussen de Aalsmeerbaan en de Kaagbaan, oftewel taxibaan E1. Daardoor is die kruising van maandagnacht 11 oktober 00:00 uur tot woensdagmiddag 13 oktober 12:00 uur niet beschikbaar voor taxiënde vliegtuigen. Dit heeft gevolgen voor de inzetbaarheid van de Kaagbaan. Het vliegverkeer kan alleen starten vanaf deze baan, niet landen. Daarom zullen landende vliegtuigen deze dagen bij noordenwind gebruik maken van de Zwanenburgbaan.

Onderhoudswerkzaamheden

Tijdens het onderhoud aan de Aalsmeerbaan repareren we waar nodig het asfalt en verlossen we de baan van het rubber dat de vliegtuigbanden bij het landen hebben achtergelaten. Ook werken we aan de baanverlichting en maaien we het gras rond de Aalsmeerbaan. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans

Aalsmeerbaan

De Aalsmeerbaan is 45 meter breed en 3.400 meter lang en ligt net als de Polderbaan en de Zwanenburgbaan in noord-zuidelijke richting. De baan wordt alleen gebruikt voor starten richting het zuiden of landen vanuit het zuiden. Meestal is de Aalsmeerbaan de tweede start- of landingsbaan die in piekmomenten naast de Kaagbaan wordt ingezet. De baan kan ook in gebruik zijn als de omstandigheden, zoals het weer, het aanbod van vliegverkeer en de beschikbaarheid van andere banen daarom vragen. ’s Nachts is de Aalsmeerbaan gesloten voor vliegtuigen.

Vragen?

Heb je vragen over het vliegverkeer tijdens dit baanonderhoud? Neem dan contact op met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via bezoekbas.nl of bel 020-6015555. Met de Notifly app kan je het vliegverkeer rondom Schiphol live volgen. Download Notifly hier.