Nieuws: Nieuwe Notifly app toont verwacht vliegverkeer

Wil je weten wat je vandaag aan vliegtuigen over jouw locatie kunt verwachten? Check het met de nieuwe Notifly app voor je mobiel en tablet. Met deze app kan je tot 24 uur vooruitkijken wat er aan vliegverkeer overvliegt. Ook kan je het live vliegverkeer volgen op een kaart van Schiphol en bekijken welke start- en landingsbanen in gebruik zijn. Download de app nu!

Gepubliceerd op: 2 juni 2021

Notificatie als verwachting verandert

De app helpt je meer inzicht te geven in het vliegverkeer en hoeveel vluchten er over een locatie verwacht worden. Daarmee wil Schiphol het vliegverkeer meer voorspelbaar maken voor de omgeving. Komen er vanwege weersomstandigheden of baanonderhoud meer vliegtuigen over jouw locatie? Dan kan Notifly je een notificatie, zodat je meteen op de hoogte bent waarom je meer vliegtuigen hoort.

Live vluchten volgen op kaart

Naast de verwachting van het vliegverkeer kan je in Notifly op een kaart het vliegverkeer rondom Schiphol live volgen. Je ziet welke banen in gebruik zijn voor starten en landen en welke routes de vliegtuigen volgen. Door op een vlucht te klikken krijg je meer informatie over het vliegtuigtype, op welke baan deze gestart is of gaat landen, de herkomst of bestemming van de vlucht en wat de vlieghoogte of –snelheid is. De nieuwe app is te downloaden via de Google Play Store en iOS App Store.

Ontwikkeld voor en met buren

Notifly is ontwikkeld vanuit de vraag van buren naar meer voorspelbaarheid van het vliegverkeer. In de ontwikkeling zijn de toekomstige gebruikers van de app dan ook meerdere keren betrokken. Voor de laatste tests hebben ruim 1.500 buren en medewerkers van Schiphol feedback gegeven. Ook nu de app live is en door iedereen gebruikt kan worden, blijven we samenwerken met omwonenden om Notifly te verbeteren. Wil je jouw mening geven? Gebruik dan de feedback in de app.

Lees hier meer over Notifly