Nieuws: Nieuwe luchthavenstage voor 20 mbo’ers uit Hoofddorp

Coronaproof stagelopen op Schiphol? Het kan voor twintig studenten van het MBO College Airport. De opleider uit Hoofddorp en Luchtvaart Community Schiphol hebben samen met de luchthaven een nieuwe manier van stagelopen ontwikkeld. De stage is inmiddels gestart en duurt nog tot het eind van het jaar.

mbo stage luchthaven

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020

Stageplek vinden

Het is momenteel lastig voor mbo-studenten om een stageplek te vinden, omdat er minder werkgelegenheid is. Dat is een probleem voor de studenten en de opleidingen, maar ook voor de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren en beveiligingsbedrijven. Daarom hebben Luchtvaart Community Schiphol, MBO College Airport en Schiphol zelf de handen ineen geslagen. Het resultaat: een nieuwe manier van coronabestendig stagelopen, waarbij studenten toch praktijkervaring op kunnen doen.

Challenges en masterclasses

Hierbij is de oorspronkelijke stage opgesplitst in twee delen. Het ene deel van de stage vindt plaats op Schiphol, waarbij de studenten drie dagen per week praktijkervaring opdoen en iedere week ‘challenges’ aangaan. Het andere deel van de stage vindt plaats bij MBO College Airport en bestaat uit praktijksimulatie en een opdracht. De studenten krijgen ook masterclasses om de luchthaven beter te leren kennen. Mocht dit stagetraject een succes blijken, dan worden deze stageplaatsen wellicht aan een grotere groep studenten aangeboden.

Praktijkervaring

‘We vinden het belangrijk om studenten de kans te bieden om praktijkervaring op te doen. Juist in deze lastige tijd. Door te investeren in het mogelijk maken van het succesvol doorlopen en afronden van de studie, wordt voorgesorteerd op de toekomst, waarin bedrijven op Schiphol deze jonge mensen weer hard nodig hebben. Uiteraard gaan deze stagiaires geen werk overnemen van onze werknemers. Ze zullen in de praktijk aanvullende, ondersteunende taken uitvoeren’ aldus Miriam Hoekstra-van der Deen, Directeur Airport Operations bij Royal Schiphol Group.

Lees meer hierover op house-of-aviation.nl.