Nieuws: Niet buitenspel, maar buiten spelen dankzij het Schipholfonds

Basisscholen en sportclubs in de omgeving van Schiphol hebben de VAR niet meer nodig. Zij staan namelijk niet langer buiten spel, maar kunnen weer buitenspelen. Dankzij donaties van het Schipholfonds voor nieuwe speeltoestellen op het schoolplein en voor nieuwe doelen op het voetbalveld, gaan zij een zomer vol beweging tegemoet. De donaties zijn vrijdag 2 juli bekend gemaakt.

Gepubliceerd op: 6 juli 2021

Schoolpleinen in Wilnis, Heemskerk, Halfweg en Lisserbroek

Basisscholen Kids College in Wilnis, De Lunetten in Heemskerk, Jong Geleerd in Halfweg en De Reiger in Lisserbroek zijn alle vier bezig met de schoolpauze. Want dan kunnen de leerlingen zich lekker uitleven op het schoolplein. Om de kinderen na de zomervakantie fijn te kunnen laten buitenspelen, kunnen de schoolpleinen van deze scholen wel een update gebruiken. Met donaties voor een buitensportnet, een freerunning parcours, een speelhuisje met glijbaan en een fietsparcours gaat dat vast lukken.

Scoren in Alkmaar, Hoofddorp, Velseroord en Amstelveen

Voetballen is leuk, maar scoren zonder goede doelen is wel lastig. Voetbalvereniging AFC ’34 in Alkmaar, UNO in Hoofddorp, VSV in Velseroord en RAP in Amstelveen zien het graag doelpunten regenen op de trainingsvelden. En daarom vroegen zij allemaal een donatie voor een voetbaldoel aan bij het Schipholfonds. Hopelijk worden de doelen voor het volgende seizoen geleverd en dan zijn we benieuwd of er veel gescoord gaat worden.

Paardrijden in Lisse en Amsterdam-Sloten

Op manege Puntenburg in Lisse kunnen jongeren met meervoudige beperkingen voelen hoe de wereld eruitziet vanaf de rug van een paard. Daarvoor zijn betrouwbare en sterke paarden nodig, die niet snel schrikken. Ook bij manege de Ruif in Amsterdam-Sloten is er behoefte aan brave pony’s om de jongste ruiters te leren paardrijden. Beide manegestichtingen zijn opgezadeld met mooie donaties van het Schipholfonds om betrouwbare en brave paarden en pony’s te kunnen aanschaffen.

Padellen in Mijdrecht en Hoofddorp

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het op een padelveld: een soort klein tennisveld met rondom een glazen wand en hekwerk. Tijdens het padellen mag je de wand gebruiken, waardoor je lange rally’s kan spelen. Bij tennisclubs De Ronde Vener in Mijdrecht en In den Boogaerd in Hoofddorp willen ze graag padelvelden aanleggen om meer mensen kennis te laten maken met deze leuke sport. Die velden gaan er met de bijdrages van het Schipholfonds vast en zeker komen.

Wil je weten of jouw sportclub of sportieve initiatief ook in aanmerking komt voor een donatie van het Schipholfonds? Ga naar schipholfonds.nl en doe een aanvraag!