Nieuws: Minder hinder in Uitgeest door nieuwe nachtroute LVNL

Op donderdag 14 juli 2022 heeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) de hinderbeperkende maatregel ‘De bocht bij Uitgeest’ geïmplementeerd. Hierbij vliegen vliegtuigen die ’s nachts landen op de Polderbaan met een bocht om Uitgeest heen. Met het in gebruik nemen van de nieuwe vaste naderingsroute richting de Polderbaan, vermindert de nachtelijke geluidshinder voor bewoners van Uitgeest, Castricum, Heemskerk en Beverwijk.

Nachtvlucht Polderbaan

Gepubliceerd op: 14 juli 2022

Bochten vliegen richting landingsbaan

De nieuwe vaste nachtelijke naderingsroute naar de Polderbaan leidt het vliegverkeer zoveel mogelijk om woonkernen heen. Dit is mogelijk dankzij innovatieve technieken waardoor vliegtuigen bij de nadering naar de landingsbaan in bochten kunnen vliegen in plaats van alleen maar rechtuit. Eerder introduceerde LVNL al een vergelijkbare vaste naderingsroute naar de Zwanenburgbaan waarbij ’s nachts met een bocht om Krommenie en Assendelft heen wordt gevlogen. Lees meer over deze en meer hinderbeperkende maatregelen op minderhinderschiphol.nl.

Samenwerking met omgeving

De vliegroute ‘De bocht bij Uitgeest’ is ontwikkeld op verzoek van omwonenden. In intensieve samenwerking met bewoners en bestuurders in de omgeving van Schiphol, de Omgevingsraad Schiphol en luchtvaartmaatschappijen is dit tot stand gekomen. Michiel van Dorst, CEO van LVNL, vertelt: ‘Dankzij de inspanningen van alle betrokken partijen, kunnen we geluidshinder van vliegverkeer verminderen.’

In dit nieuwsbericht van LVNL lees je meer over de nieuwe nachtroute bij Uitgeest.