Nieuws: Meer vliegverkeer ten zuiden van Schiphol door onderhoud vanaf 27 oktober

Buren die ten zuiden en zuidoosten van Schiphol wonen kunnen tussen zondagavond 27 oktober en zondag 15 december meer vliegverkeer dan in andere perioden verwachten. Vanwege werkzaamheden aan rijbaan A8 kan de Kaagbaan niet of nauwelijks gebruikt worden. Het vliegverkeer is hierdoor aangewezen op de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan voor het starten en landen in en vanuit zuidelijke richting.

Gepubliceerd op: 26 oktober 2019

Als je woont in Aalsmeer, Rijsenhout, Kudelstaart, Uithoorn, De Kwakel, Amstelveen (zuid), Ouderkerk a/d Amstel of het Groene Hart (waaronder Nieuwkoop, Bodegraven – Reeuwijk en Gouda), kan je in deze periode meer vliegtuiggeluid ervaren. Dit is met name tussen 7.00 uur ’s ochtends en 22.30 uur ’s avonds het geval. Het spijt ons dat je hierdoor wellicht meer overlast van ons ervaart.

Waarom is de Kaagbaan niet in gebruik bij onderhoud aan een taxibaan?

De taxibaan die in onderhoud is, rijbaan A8, is onderdeel van een dubbele rondweg voor vliegtuigen op Schiphol, vergelijkbaar met de ring A10 rond Amsterdam. Tijdens de periode van onderhoud is één van de rijbanen niet beschikbaar en moet het taxiënd verkeer allemaal over de andere rijbaan. Dit betekent tweerichtingsverkeer op één van de drukste kruispunten op Schiphol. Het is hierdoor alleen mogelijk om óf naar de Kaagbaan, óf naar de Aalsmeerbaan te taxiën. Omdat we vanwege de veiligheid niet de Zwanenburgbaan en de Kaagbaan tegelijkertijd kunnen gebruiken in zuidelijke richting, is Luchtverkeersleiding Nederland genoodzaakt om de Aalsmeerbaan vaker in te zetten tijdens de onderhoudsperiode. Alleen bij weinig verkeer kunnen vliegtuigen gebruik maken van de Kaagbaan.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan rijbaan A8 kun je een mail sturen naar Info@mailbas.nl of bel naar 020-6015555.