Nieuws: Kom proefslapen in het testhuisje van DeNoize

Wil jij ervaren hoe het is om te slapen in een huis dat met moderne techniek hinderlijke geluiden van buiten weert? Meld je dan aan voor het slaaponderzoek van DeNoize en kom een nachtje proefslapen.

Gepubliceerd op: 5 oktober 2023

Het Delftse bedrijf DeNoize houdt zich bezig met de ontwikkeling van geluidswerende technologie voor ramen. In het kort komt het erop neer dat de technologie geluid van vliegtuigen en voorbijrijdend verkeer herkent, filtert en weert. Schiphol steunt het bedrijf omdat we denken dat deze technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving voor omwonenden van onze luchthaven.

Noisecancelling koptelefoon

Je kunt de werking vergelijken met een noisecancelling koptelefoon maar dan voor je huis. Het systeem richt zich op frequenties tussen 100 en 1.000 Hz. Geluid met deze lage frequenties zorgt namelijk voor meer hinder omdat het makkelijk door glazen oppervlaktes gaat.

Het systeem van DeNoize analyseert de geluiden van buiten en laat het glas trillen met een omgekeerd signaal. Met als gevolg dus minder geluidshinder in huis. Ook mooi: je kunt zelf bepalen welke geluiden je nog wel wilt horen, bijvoorbeeld de wind, de regen of fluitende vogels.

In de praktijk

De theorie klinkt in ieder geval goed. Maar de vraag is: werkt het ook in de praktijk? Om dat te testen, heeft DeNoize in de directe omgeving van Schiphol een proefhuisje gebouwd om (slaap)onderzoek te doen. En jij kunt daar nu zelf komen uitvinden of het systeem doet wat het belooft. Je overnacht in het huisje, krijgt de kans om te ervaren hoe de DeNoize-techniek werkt en mag uiteraard laten weten wat je ervan vond en wat er volgens jou nog verbeterd kan worden.

Aanmelden

Kom jij een nachtje proefslapen? Je kunt je hier aanmelden. Meer informatie over DeNoize vind je op hun website.