Nieuws: Kaagbaan weer in gebruik

Sinds maandagochtend 4 maart maakt het vliegverkeer op Schiphol weer gebruik van de Kaagbaan. De start- en landingsbaan was afgelopen week tijdelijk buiten gebruik, vanwege onderhoudswerkzaamheden. Die zijn spoedig verlopen, waardoor de baan eerder dan verwacht weer in gebruik is.

Gepubliceerd op: 4 maart 2019

Tijdens het onderhoud volgden vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. Hierdoor werden de Aalsmeerbaan, de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan vaker dan normaal ingezet. In de nacht gebruikten we de Zwanenburgbaan. Nu de Kaagbaan weer in gebruik is, kan het vliegverkeer weer zoveel mogelijk de normale aan- en uitvliegroutes volgen die het minste hinder voor de omgeving opleveren.

Zwanenburgbaan in onderhoud

Vanaf zondag 10 maart gaat de Zwanenburgbaan zes weken in onderhoud. Tijdens dit baanonderhoud volgen de vliegtuigen de vliegroutes van en naar de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan. Tevens zal een klein deel van het vliegverkeer landen op de Polderbaan. Als door weersomstandigheden de Kaagbaan niet inzetbaar is, kan het vliegverkeer gebruik maken van de Aalsmeerbaan. Dit zou ook één of twee keer in de nachts het geval kunnen zijn. Hierdoor kan je als je in de omgeving van deze banen woont of werkt in deze periode meer hinder van het vliegverkeer ervaren.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten over hinder door het vliegverkeer?

Vragen, opmerkingen en klachten kun je kwijt via Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Ben je op zoek naar meer informatie over hinder, vliegroutes en baangebruik, kijk dan eens op de Schiphol als buur pagina.