Nieuws: Kaagbaan krijgt jaarlijkse onderhoudsbeurt

Van maandag 4 september tot en met dinsdag 12 september is de Kaagbaan niet inzetbaar voor vliegverkeer vanwege reguliere onderhoudswerkzaamheden. De vliegtuigen die normaal gesproken starten vanaf of landen op de Kaagbaan maken in deze periode meer gebruik van andere banen. We verwachten dat er meer vliegtuigen landen op de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Voor het vertrekkend vliegverkeer zetten we de Zwanenburgbaan, de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan in. ’s Nachts maakt het vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan.

Gepubliceerd op: 3 augustus 2023

Reparaties, schoonmaken en grasmaaien

Tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan herstellen we de baan waar nodig en voeren we kleine reparaties uit. We maken de lampen schoon, controleren de kabels en elektra en maaien het gras rondom de baan. Ook spoelen we de afvoeren van de baan door. Omdat de Kaagbaan tijdens deze werkzaamheden niet in gebruik is voor vliegverkeer, is er ook gelegenheid om de taxibanen rondom te controleren en de bebording aan te passen. We voeren deze geclusterde werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Verdubbelen rijbaan Quebec

Rondom de terminal op Schiphol ligt een dubbele cirkel van rijbanen. Via deze rijbanen kunnen de vliegtuigen van de gate naar de startbaan en andersom van de landingsbaan naar de gate. Overal op de luchthaven ligt een dubbele cirkel van rijbanen, behalve tussen de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. De afgelopen jaren is er gewerkt aan de eerste fase van het verdubbelen van deze rijbaan Quebec.

Op dit moment zitten we in de tweede fase van dit project. Vanwege deze werkzaamheden is de Kaagbaan van 4 september 2023 tot en met 19 februari 2024 niet beschikbaar als landingsbaan als het erg mistig is (bij zicht minder dan 550 meter is en een wolkenbasis lager dan 200 voet). Als alternatief kan bij noordenwind en beperkt zicht overdag de Aalsmeerbaan ingezet worden. De Zwanenburgbaan is ’s nachts beschikbaar als landingsbaan.

Meer weten?

Wil je weten wanneer welke start- of landingsbaan in gebruik is? Kijk dan in de Notifly app of ga naar bezoekbas.nl. Heb je vragen over het baanonderhoud of het vliegverkeer? Neem dan contact op met BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, via 020 601 5555 of info@mailbas.nl.