Nieuws: Kaagbaan in onderhoud van 21 tot en met 26 september

De Kaagbaan is de komende week buiten gebruik vanwege een geplande jaarlijkse onderhoudsbeurt. De werkzaamheden starten op maandagochtend 21 september om 07.00 uur en zijn naar verwachting afgerond op zaterdagavond 26 september om 18.00 uur. Tijdens dit baanonderhoud verwachten we de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan meer in te zetten voor startend en landend vliegverkeer. Welke baan precies worden ingezet, hangt onder andere af van de wind en weersomstandigheden.

Onderhoud Kaagbaan

Gepubliceerd op: 17 september 2020

Vliegverkeer naar andere banen

Voor omwonenden in de omgeving van de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan kan het merkbaar zijn dat de Kaagbaan buiten gebruik is. Bij wind uit zuidelijke richting kan het vliegverkeer vertrekken vanaf de Zwanenburgbaan of de Aalsmeerbaan. Bij wind uit noordelijke richting kan er worden geland op de Aalsmeerbaan of de Zwanenburgbaan vanuit zuidelijke richting. Ook in de nacht kan de Zwanenburgbaan in zuidelijke richting in gebruik zijn.

Jaarlijks baanonderhoud

Ieder jaar krijgen de start - en landingsbanen op Schiphol een onderhoudsbeurt. Hierbij vervangen we de bovenste laag van het asfalt en herstellen we de markeringen op baan waar dat nodig is. Ook controleren we de bekabeling en elektra en inspecteren we de hemelwaterafvoer die we meteen goed schoonmaken. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. We werken in verschillende ploegen en gaan 24 uur per dag door om te zorgen dat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Bekijk hier de planning van het baanonderhoud op Schiphol.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de onderhoudswerkzaamheden kun je contact opnemen met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol via 020-6015555 of via bezoekbas.nl.